havadurum

Halk Kütüphanesi’nde bir ilk

Çanakkale’de öğrencilerin akınına uğrayan halk kütüphanesinde bir ilk gerçekleştirildi.

362
 
Kentte uzun yıllardan beri öğrencilere hizmet veren İl Halk Kütüphanesi’nde bir öğrenciye doğum günü partisi düzenlendi. Yeni yaşına giren Elif Bozyiğit, kütüphanede doğum gününü kutlayarak diğer öğrencilere de örnek oldu. Arkadaşlarıyla birlikte doğum gününü kutlayan Bozyiğit’e, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar tarafından kitap hediye edildi.
 
Bu tür etkinlikler ile öğrencileri, kütüphaneye olan ilgisini daha çok arttırmayı hedeflediklerini belirten Coşar, “Kütüphane Müdürlüğümüzün sosyal etkinlik çerçevesi içerisinde Elif Bozyiğit’in yaş gününün olduğunu öğrendik. Kendisine kütüphanede yapılması konusunda teklif ettik. Kendiside bunu kabul etti. Çok memnun olduk. Kütüphanemiz çocukların ortak mekanları ve daha çok çocuklarımız için ve öğrencilerimiz için uygun olan ortamı hazırlamaya gayret etmekteyiz. Tüm çocuklarımızı, öğrencilerimizi ve velilerimizi kütüphanemize bekliyoruz” dedi.
 
Kütüphanede 9. doğum gününü kutlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Elif Bozyiğit ise; “Değişik bir duygu içindeyim ve çok mutluyum” diye konuştu.
 
Diğer öğrencilerin de doğum gününü kütüphanede kutlamak isteyeceklerinden emin olduğunu kaydeden Elif Bozyiğit’in annesi Dilek Bozyiğit; “Bu proje bize teklif edildi ve bizde seve seve kabul ettik. Her davet ettiğimiz kişilere kütüphanede kutlayacağız deyince ilginç karşılandık. Çünkü kütüphanenin sadece bir kitap okunan sessiz bir ortam olduğu biliniyor. Böyle bir faaliyette duymamıştık bu zamana kadar. Bundan sonra artık bu tür etkinlilerin olacağını tahmin ediyorum. Değişik geldi ve çok mutluyuz” dedi.
 
Paylaş