Halk kefil olmuyor...

Yeni Borçlar Kanunu`nda Kefil olmada eş rızası getiriliyor. Görüşlerini aldığımız Çanakkale halkı bu zamanda birine kefil olmanın imkansız olduğunu ifade ettiler.

598
Borçlar kanunu getirdiği yenilikler ile dikkat çekiyor. Kefil olmada getirilen eş rızası ise tartışmalara neden oluyor. Kefil olmada eş rızası aranmasını düzenleyen yasaya göre, eşlerden biri mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı doğmadıkça, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilecek. Çanakkaleliler ise bu duruma şaşırdıklarını ifade etiler. Ekonominin kötü gittiğini ifade eden vatandaşlar kefil olmak için öncelikle güvenilir birini bulmak gerekir şeklinde konuştular.
 
 
Hasan Meriç
“Zaten kefil olamam. Çünkü ekonomi çok kötü. Zaman çok kötü, kendimizi kollamamız gerekiyor. Yoksa kefil olursak eşimizi de kaybedeceğiz. Çok doğru bir uygulama. Eşimize sormaya mecburuz. Başka yapacak bir çare yok.”
 
 
Metin Sayar
“Borçlar Kanundaki bu değişikliği saçma buluyorum. Eşine sormadan kefil olamıyorsun. Bu durumun eşle ne alakası var ki? Eşle bir alakası olmadığı için uygun bulmuyorum.”
 
 
Abdurrahman Gülen
“Düzenlemeyi olumlu buluyorum. Hayat müşterek olduğu için bu şekilde olması gerekir. Doğru buluyorum.” 
 
 
Niyazi Canbaz
“Ne eşime sorarım ne de kefil olurum. Prensip olarak kefil olmam.”
 
 
Adil Güven
“İyi bir uygulama. Şimdiki zamanda kimseye kefil olamam. Paran varsa borcunu öde. Eninde sonunda borcu ödersin. Şimdiki zamanda kefil olmak çok doğru değil. İnsanlar zaten borçlu. Sadece kefil olduğu zaman borçlu olsa tamam. Ama çok borcu var insanların. Kim bilir kaç yere borcu vardır. Birine kefil oldun ama kim bilir kaç kişiye o da kefil. Bence eşinden izin almasına gerek yok. Çünkü kimsenin kimseye kefil olacak durumu yok.”
 
 
Ersin Doğan
“Düzenleme iyi bir şey. Doğru buluyorum. Şu zamanda kimseye kefil olmam. Kefil olmak için her şeyden önce güvenmem lazım. Bu zamanda güvenilir birini bulmak zor. Bence kanunda yapılan değişiklik her anlamda doğru. Çünkü ailede bu sorunlar çok çıkıyor. Adam gidiyor kefil oluyor. Hanımının haberi yok. Ondan sonra çoluk çocuk onun acısını çekiyor. Onun için bence uygulama doğru.”
 
 
Hakan Dündar
“Çok iyi bir şey. İyi bir uygulama. Bu zamanda kimseye kefil olmam. Zaten ekonomi kötü gidiyor. Birine kefil olmak bu dönemde mümkün değil.”
Paylaş