havadurum

Hakemlik yara aldı

Çanakkale Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Şubesi yayınladığı anlamlı bildiri ile seçimli olağan üstü genel kurula gideceklerini açıkladı...

484
Kısa bir süre önce eski Üst Klasman Hakemi Uğur Söylemez başkanlığında tulum oyla göreve getirilen Çanakkale Hakem Derneği, camiada çıkarılan ikilik ve istenmeyen olaylar nedeniyle yıpratıldı. Buna karşın, onurlu davranış sergileyen Dernek Yönetimi 12 Nisan 2013 cuma günü seçimli olağan üstü kongreye gidileceğini duyurdu...
 
 
Yapılan açıklama şöyle; "Şube Yönetim Kurulu olarak 16 Şubat 2012 tarihinde en başta ihtiyaçlarımıza yetmeyen ve sürekli bakım isteyen dernek binamızın yerine yepyeni bir dernek hizmet binasına kavuşabilmek ve üyelerimizin sosyal aktivitelerle sıcak ilişkiler kurması amacı ile göreve gelmemize rağmen, yönetim listemizden rahatsız olan bazı çevreler tarafından gerek bağışların ödetilmemesi gerekse de çıkartılan bazı zorluklar ile maalesef ki tasvip edilmeyen bir ortam oluşmuştur.
Tüm bu yaşanılanlardan sonra Yönetim Kurulumuzda sezon başlamadan görevi bırakma düşüncesi hasıl olmuş ve bu düşüncemizi ilgili kişilerle paylaşmamıza rağmen düzenlenen imza kampanyası ile camiamız içinde genç ve idealist hakemlerimiz bu oyuna sokularak yıpratılmış, müsabakaların yönetimlerine olumsuz yansıdığı görülmüştür. Özellikle de imza verenler ve vermeyenlere görev dağıtımı konusunda maalesef ki adaletsizliğin olduğu ortaya çıkmıştır. "Bizden olanlar ve karşı taraftan olanlar" adı altında gruplaşmalara sebebiyet verilmiştir.
 
Klasman bazında sürekli ivme kaybetmemiz, görev sayıları bazında Türkiye ortalamasının çok çok altında kalmamız, sayısal olarak başarısızlığın yanında kariyer bazında da hakemlerimizin kan kaybettiği bir dönemde bu gibi sorunlar dururken, bu problemleri çözmesi gereken kişilerin kendi işleriyle değil de bizimle uğraşmalarından kaynaklandığı gün gibi aşikardır. Oysa ki; dernekle yapılabilecek iyi bir işbirliği ile çok daha başarılı olunabileceği geçmiş dönemlerde örnekleriyle mevcuttur.
 
Ne var ki, kendi haklı davalarından son anda karar aşamasında vazgeçenler, bizimle davalık olacak kadar gözlerinin hırs büyüdüğünü tüm spor kamuoyuna göstermişlerdir.
 
Toplanan imzaların usulüne uygun olmayıp, hukuken geçersizliğini defalarca söylememize ve doğru olan yolu göstermemize rağmen, inatla bu hukuka ters olan yolu izlemeye ve camia üyelerinin yıpratılmasına göz yummaya devam etmişlerdir. Biz istemedikçe daha da bu süreç uzayıp, gidebilirdi. Bizler; hukuksuz ve yasalara aykırı hiçbir karar almadık. Yaptığımız her işte usulüne uygun olarak davrandık.
 
Yaşanan tüm bu olumsuz havadan dolayı her ne kadar hukuka aykırı olarak olağanüstü kongre istense de bizler olağan üstü kongre değil, seçimli Olağan Üstü Kongre kararı almış bulunmaktayız.
Yönetim Kurulumuz camiamızın daha fazla yıpratılmaması adına 18 Mart 2013 tarihinde yaptığı 231 karar sayılı toplantıda 12 Nisan 2013 tarihinde Derneğimiz Lokalinde Saat 19.00?da, çoğunluk sağlanamazsa ikinci oturum olarak 19 Nisan 2013 tarihinde çoğunluk aranmaksızın yine aynı yer ve aynı saatte Seçimli Olağan Üstü Kongre kararı almıştır.
 
Bizler, bu zihniyet devam ettikçe görev almayacağımızı, yerimizi genç beyinlere teslim etmeyi ve yeni gelecek yönetime de her türlü desteği vereceğimize söz veriyoruz. Köstek değil, destek olacağımızı deklare ediyoruz. Son beş sezondur `Gençler gelsin yerimizi onlara bırakacağız, gençleri yönetici olarak kazandıramıyoruz. Bu sezon son sezonumuz` diyen DUAYEN (!) büyüklerimize de biz gençlere verilen kösteğin yerine yeni gelecek yönetime destek olmalarını diliyoruz. Üyelerimize saygıyla duyurulur"
Paylaş