Hakemler yetersiz!

Yerel liglerde deneyimli antrenörlerin ortak görüşü;

564
Cahit Göveren - Ulusal (E) Gözlemci
 
Çanakkale amatör kümelerinde haftalar ilerledikçe takımları hazırlayıp, sahalara süren çalıştırıcıların hakemlerden kaynaklanan rahatsızlıkları boyut kazanmaya başladı. Süper Amatör, 1.Amatör ve özellikle U-15 liglerinde oynanan müsabakalarda yapılan hakem hataları ayyuka çıktı. İşte bir kaçı;
 
U-15 liginde başlama vuruşu yapan bir takımın oyuncusu topu direkt olarak rakip kaleye gönderiyor. Maçın hakemi bu vuruşu kural ihlali sayıp, başlama vuruşunu tekrar ettiriyor. Oysa ki, kural gereği başlama vuruşundan direkt olarak bir gol atmak da mümkün. Bu durumda kural ihlali bulunuyor.
 
Bir başka maçta yapılan kale vuruşunda top o ceza alanını terk etmiyor. Aynı takımın bir başka oyuncusu topla ikinci kez oynuyor. Kuralları bilmeyen hakem o takımın aleyhine topa vurulduğu noktadan Endirekt serbest vuruş kararı veriyor. Oysa ki, kale vuruşu tekrar edilmeliydi. Burada da kural hatası yapılmış.
 
Çanakkale merkezde oynanan Barbarosspor - Çardakspor maçında ev sahibi takımdan 1 oyuncu kırmızı kartla ihraç ediliyor. Barbarosspor 10 kişi kalıyor. Ancak, ev sahibi takım ne yapıp, edip kırmızı kartla ihraç edilen oyuncunun yerine 1 futbolcuyu oyun alanına sokuyor. Barbarosspor`un oyuncu sayısı yeniden 11`e yükseliyor. Hakem ikazlara rağmen, bunu da kabul ederek, müsabakayı sürdürüyor. Karşılaşma 1-1 sonuçlanıyor. Çanakkale futbol hakemliği büyük yara alıyor.
Paylaş