havadurum

Hakemler maçlara çıkma kararı aldı!

Hakemler, 11 Aralık’ta MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e saldırı düzenleyen Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca ve yanındakilerin tutuklanmasının ardından maçlara çıkmama kararlarını değiştirdiler.

892

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 11 Aralık’ta MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e saldıran Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca ve yanındakilerin tutuklanmasının ardından hakemlerle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Süper Lig hakemleri, VAR hakemleri, yardımcı hakemler temsilcisi ve A klasman hakemleri temsilcisi katıldı.

Hakemler, toplantıda Büyükekşi’ye saha içi ve seyahat güvenliği, olası şiddet ve darp olaylarında mağdur hakemlerin hukuki ve sağlık ihtiyaçlarının TFF tarafından üstlenilmesi, disiplin talimatlarında daha caydırıcı düzenlemeler yapılması gibi konularda endişe ve taleplerini dile getirdiler.

Büyükekşi’nin Sözü

Büyükekşi, hakemlerin taleplerini dinledikten sonra gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Ayrıca, hakemlere destek mesajları gönderen devlet kademeleri, uluslararası kuruluşlar ve futbol camiasına teşekkür etti.

Hakemlerin Kararı

Hakemler, Büyükekşi ile yaptıkları toplantının ardından ilk açıklamalarında belirttikleri gibi önceliklerinin Halil Umut Meler olduğunu ve arkadaşlarının sağlık durumunun iyiye gittiğini bildirdiler. Hakemler, devlet kademeleri, TFF ve adli mercilerin hızlı reaksiyon göstermesi sonucunda futbol hayatının normal akışına dönmesi yönünde kamu görevlerine geri dönme kararı aldıklarını duyurdular.

(Haber Merkezi)

Paylaş