Hakem Liseleri geliyor

939

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu kez TFF Hakem Meslek Lisesi`nin açılışı için TFF başkanı Nihat Özdemir ve MHK başkanı Zekeriya Alp ile bir araya geldi. A Milli Futbol takımı teknik direktörü Şenol Güneş’in de katılımcılar arasında bulunduğu tanıtım toplantısında bu projenin Türk futbolunda bir dönüm noktası olduğu oluşturduğu vurgulanırken, yapılan protokolün içeriğine dair bilgiler paylaşıldı.

TFF`nin Riva`daki idari merkezinde yapılan törende imzalanan protokole göre, 2020-2021 öğretim döneminden itibaren Riva Meral-Celal Aras Spor Lisesi’nde açılması planlanan okulun hakem yetiştirilmesine dair yaşanabilecek boşlukları gidereceği, öğrencilerin okula yetenek sınavı ile alınacağı ve TFF’nin hem uygulamalı hem de diğer tüm olanaklarının öğrencilerin gelişimi için kullanılacağı belirtildi.
Bakan Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada “Türkiye Futbol Federasyonu ile imzalanan protokol çerçevesinde, TFF kampüsü içinde öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetleri için sınıflar kurulacağı” vurgulanırken, Nihat Özdemir ise “Yeni bir eğitim hamlesi olan bu projenin arkasında kararlılıkla duracağız. Projemiz hızlı bir şekilde tamamlanma aşamasına getirildi. Bugün MEB ile TFF arasında imzalanan protokol sonrasında önümüzdeki dönemde Hakem Meslek Lisesini açmış olacağız. Bakanlığımız ile bugüne kadar futbolcu yetiştirmek için iş birliği yaptık. Bu kez liseden itibaren hakem yetiştirmek için yola çıkıyoruz” dedi.
Daha önce, yeni meslek liselerinin açılışının üretim ve istihdam artışı yaratacağını ve bunun da ekonomiye olumlu katkılar yapacağını vurgulayan Selçuk, sene boyunca büyük oranda boş olan stadyumlara meslek lisesi açacaklarını, çim teknisyenliği, futbol, basketbol ve tarım gibi alanlarda da meslek lisesi çalışmaları yaptıklarını açıklamıştı. Selçuk, hakem liselerinin açılışının öncesinde "Nerede açık varsa oraya yöneliyoruz. Türkiye’nin futbol hakemliğine ihtiyacı var, biz bu alana da yöneliyoruz" açıklaması yaptı.
Kaynak: TFF
Paylaş