havadurum

Hakalmaz hayranlarıyla buluştu

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü etkinlikleri Orhan Hakalmaz konseriyle sona erdi...

574
 
 
Çanakkale’de 18 Mart etkinlikleri kapsamında sahne alan Orhan Hakalmaz seslendirdiği şarkılar ile vatandaşları coşturdu. Yaklaşık 6 bin vatandaşın katıldığı konser Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.
 
Konser öncesi bir konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna, 18 Mart Şehitleri Anma  Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 97. yıldönümünün bu yıl büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.  Vali Tuna; “Bizlere bu coşkuyu yaşatan ve en önemlisi bizlere bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bizler bugün Şehitler Diyarı Çanakkale’de Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü bir avuç askerle düşmanı dize getiren Ezine’ li Yahya Çavuşu, 276 Kilo mermiyi taşıyan kahraman Koca Seyid’imizi, vatan ve Bayrak uğruna kurban olarak cepheye gönderilen kınalı Hasan’larımız unutmadık. 97 yıl sonra dahi dün olduğu gibi bu özlem ve sevgi dinmek bilmiyor. Bugün bu toprakları güneyinden, kuzeyine, doğusundan, batısına hiçbir ayrım gözetmeksizin yüz binler ziyarete geliyor, çünkü; tüm Türkiye’ den Çanakkale’ de bir parça var. Sadece Türkiye’den mi! Halep’den, Mostar’dan, Şam’ dan, İşkodra’ dan, Kudüs’ den, Manastır’ dan kısacası 131 askerlik şubesinden kahramanlar var.  Bundan 97 yıl evvel toprağa verdiğimiz 253 bin fidanımızı 14 gün boyunca düzenlemiş olduğumuz etkinliklerle anmaya çalıştık, ama ne yaparsak yapalım şehitlere olan borcumuzu ödeyemeyiz” dedi.
 
 
Tuna sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizler bu şanlı tarihi canlı tutmak için Çanakkale Valiliği olarak 97. yıldönümünde 9700 gencimizi şehitlikte buluşturma kararlılığındayız. 2 Hafta içinde yaklaşık 1000 öğrencimizi bugün itibariyle taşımış bulunmaktayız. Ayrıca 131 askerlik şubesinde bulunan kahramanlarımızın torunlarını 98. yıl dönümünde Çanakkale’ de buluşturmak istiyoruz.  Buna ilave olarak imkansızlıklar nedeniyle buraya gelemeyen ve bu coşkuyu yaşama fırsatı bulamayanlar için 81 vilayetimize taşımak istiyoruz. Bu yıl “Biz Değildiydik?” projesiyle doğu ve güneydoğuda 12 İlimize ulaştık. Önümüzdeki yıl 81 İl’e ulaşacağız.”
 
Daha sonra hayranlarıyla buluşan sanatçı Orhan Hakalmaz, seslendirdiği şarkılar ile Çanakkalelilere unutulmaz dakikalar yaşattı.
 
Paylaş