“GÜRZ-20” Operasyonlarında 176 şüpheli terörist yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 ilde düzenlenen “GÜRZ-20” operasyonlarında PKK/KCK-PYD/YPG mensubu 176 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlar, terörle mücadele kapsamında kararlılıkla devam ediyor.

426

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 ilde düzenlenen “GÜRZ-20” operasyonlarında toplam 176 şüpheli terör örgütü mensubunun yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz!” ifadelerini kullandı.

Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildi. Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van illerinde yapılan operasyonlarda, şüphelilerin terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri, gençlik yapılanmalarında yer aldıkları, terör örgütüne finans sağladıkları ve sosyal medya üzerinden propaganda yaptıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda, çok sayıda ruhsatsız tabanca, ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu madde ve örgütsel dokümanlar ile dijital materyaller ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ile başarılı bir şekilde uygulayan kahraman polisleri tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş