havadurum

Gürsel Aksel Stadı açıldı

647

Açılışa, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gürsel Aksel Stadı Açılış Töreni`ne video konferans yöntemiyle katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte Fevzi Zemzem`lerin forma giydiği Göztepe`nin güzel bir stada sahip olduğunu belirtirken, İzmir`in şanına yakışan ve uluslararası müsabakaların da yapılabileceği 20 bin kişilik bir stadın 400 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise yaptığı konuşmada, dünyanın en iyi statlarına aday gösterilen Gürsel Aksel Stadı`nın Türkiye`nin spor altyapısının geldiği noktanın en güzel sembollerinden biri olduğunu kaydetti. Stadın yapımına katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan`a teşekkür eden Bakan Kasapoğlu, İzmir`de inşa edilen Yüksek Performans Merkezi`nin açılışını Erdoğan`ın bir sonraki ziyaretinde gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil de Cumhurbaşkanı Erdoğan`a teşekkür ederek, `` 95 yıllık rüyamızdı bu. Çok övünebileceğimiz bir stadımız var. Burada sizi bir maça bekliyoruz pandemi sonrasında" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun üzerine, "Bu beladan kurtulalım da inşallah, şöyle bir jübile mi olur, ondan sonra orada sembolik bir maç mı yapabiliriz. Böyle bir ayarlama olabilir ama vekaleten Alpay o işi götürür zaten" dedi.  
(Kaynak: GSİM)

Paylaş