Gurbetçiler Arabalı Trenle Rahat Yolculukla Memleketlerine Dönüyor

Gurbetçiler Arabalı Trenle keyifli yolculuklar yapıyor: Edirne'den Avusturya'ya uzanan güzergahta tatil dönüşleri rahat geçiyor.

1575

Gurbetçiler Arabalı Trenle Rahat Yolculuk Yapıyor: Edirne'den Avusturya'ya Uzanan Güzergahlarıyla Tatil Dönüşleri Keyifli Geçiyor. Tatilin ardından Edirne'den başlayıp Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya güzergahından geçerek Avusturya'nın Villach şehrine ulaşan Arabalı Tren, gurbetçiler için konforlu bir alternatif sunuyor. Edirne'den hareket eden "Optima Ekspres" arabalı treni Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya güzergahı kullanıyor. Yaklaşık 35 saatin ardından son durağı Avusturya'nın Villach şehrine ulaşıyor.

2Q==

"Trenin içerisinde açık restoran dahil her şey var"

Almanya'nın Münih kentine dönen Cengiz Güneş, AA muhabirine tren deneyimlerini anlattı. Güneş, tatilin keyifli geçse de dönüş yolculuğunun hem zor hem hüzünlü olduğunu aktararak trenin verdiği rahatlığa dair, "Trenle yolculuk yapmak rahat ve konforlu. Trenin içerisinde açık restoran dahil her şey var. Her şey mükemmel, istediğini bulabiliyorsun. Yatarak yolculuk yapıyorsunuz" dedi.

“İlk kez arabalı treni denedim”

Memleketi Kayseri'ye Almanya'dan tatil için gelen ve geri dönüş yolculuğunda olan Orhan Uğur da tatilde sılayırahim yaptığını ve tüm Türkiye'yi dolaştığını belirtti. Türkiye'ye gelirken karayolunu tercih eden Uğur, “Dönüşte de ilk kez treni denemek, trenle yolculuğu öğrenmek istedik. Türkiye'de çok gezdik dönüşte rahat yolculuk yapmak için treni tercih ettik. Tabi dönüş yolculuğu nasıl olursa olsun hüzünlü. 'Balık sudan çıkmayınca suyun kıymetini bilmezmiş' derler. Tabi memleket hasreti bizim içimizde yanan bir ateş. Ağacın dalları meyvesi orada olabilir ama kökümüz memlekette. Memleketin tozu toprağı da olsa insana hoş gelir. Vatanına milletine bağlı insanlarız. Köyümüze gelip oranın tozunu bile çekmek bizim için önemli bir duygu” diye belirtti.

"Herkese arabalı treni tavsiye ediyorum"

Avusturya'nın Salzburg şehrine dönen Cevdet Teke ise gelirken karayolunu tercih etse de dönüş yolculuğunu arabalı trenden taraf yapan isimlerden. Teke, Bulgaristan ve Sırbistan sınır kapılarında oluşan yoğunlukta aracıyla beklememek için treni tercih etti. Sınır kapılarında araç yoğunluğunu beklemek istemeyen bir diğer isim olan Hasan Sancaktar , trenle yolculuğun avantajlı olduğunu aktararak, “Bu yolculuğun en güzel avantajı rahat ediyorsun. Oturuyorsun, kalkıyorsun, yatıyorsun, yemeğini yiyorsun, suyunu içiyorsun, rahatça ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsun. Herkese arabalı treni tavsiye ediyorum." diye konuştu. (AA)

 

Paylaş