Güncel Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'ndan beklenen faiz indirimleriyle birlikte yükseliş trendini sürdürüyor. Bu gelişme, yatırımcıların altın talebini artırarak gram ve çeyrek altının değerini yükseltti. 24 Eylül Salı günü, altın piyasalarında yaşanan hareketlilik, yatırımcıların yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Peki, bugün çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar? Merak edenler için güncel altın fiyatlarını derledik. İşte 24 Eylül altın fiyatları tablosu:

191

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'ndan beklenen faiz indirimi beklentisiyle birlikte 24 Eylül Salı günü de yükseliş trendini sürdürdü. Yatırımcılar, enflasyon endişeleri ve küresel ekonomideki belirsizlikler nedeniyle altını güvenli liman olarak görmeye devam ediyor. Peki, altın fiyatları bugün ne durumda? Çeyrek altın, gram altın ve diğer altın türlerinin güncel satış fiyatları merak konusu olmaya devam ediyor. İşte 24 Eylül tarihi itibarıyla altın piyasasındaki son gelişmeler ve güncel fiyatlar...

Gram altın:

Günün sonunda gram altın, 2.892,63 TL seviyesinden işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise 2.634,08 dolar olarak belirlendi.

Çeyrek altın:

Çeyrek altın, 4.860,00 TL'ye yükselerek yatırımcıların dikkatini çekti. Altının bu kadar yükselmesinin başlıca nedeni, yukarıda da belirttiğimiz gibi ABD Merkez Bankası'ndan beklenen faiz indirimi. Faizlerin düşürülmesi, doların değer kaybetmesine ve dolayısıyla altın fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.

Diğer altın türleri:

Yarım altın 9.714,00 TL, tam altın 19.289,57 TL, Cumhuriyet altını 19.362,00 TL, gremse altın 48.371,85 TL seviyelerinde işlem görüyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş