"Güçlü bir oda istiyoruz"

989
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, 16 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Üzen, "Finans, eğitim, işbirliği, ihracat, kapasite geliştirme gibi alanlarda üyelerimize somut destek vermek istiyoruz. İtibarsızlaştıran değil, onurlandıran ve motive eden, üyelerimizin sektörlerindeki değişime hızlı ve sağlıklı ayak uydurmasını sağlayan ve daha çok iş yapan bir ÇTSO istiyoruz. Üyelerimizin bile ümidini kestiği odamızı, işletmelerimizin ticari hayatlarındaki yol arkadaşı yapacağız. "Esnaf odasına kayıtlı olsaydım, daha iyiydi" diyenleri, "İyi ki Ticaret Odasına Üyeyim" dedirteceğiz. Çanakkale ruhunu herkese göstereceğiz. Ekonomik zaferleri birlikte yazacağız. Bunun için tüm saygıdeğer üyelerimizi, bizim için değil, kendileri ve Çanakkale için destek vermeye davet ediyoruz" dedi.
 
"Üyeler kaderine terk edilmiştir"
Üzen, Çanakkale`nin önemine değinerek, "Bu şehir mazisinde zaferi ve Çanakkale ruhunu bizlere armağan etmiş, verdiği ilhamla bizlere her zaman örnek olmuştur. 100`ncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyetin önsözü olmuştur. Fakat ne büyük üzüntü ki; geçmişinde zaferler yazan bu şehir; markalarıyla, yatırımlarıyla, girişimleriyle, ekonomide zaferler yazan iş insanları bugün hiç olmadığı kadar yalnız bırakılmıştır. Çanakkale ruhu olarak tanımladığımız birliktelik ve dayanışma ne acıdır ki adeta geçmişte bırakılmıştır. Pandemi süresinin verdiği hasarları onarmak bir yana, üyeler kaderine terk edilmiştir" dedi.
"Geçen dönem kayıp bir dönemdir"
Üzen sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Liderlik yapması gereken ÇTSO, yönetimindeki bazı arkadaşlarımız sebebiyle, maalesef kısır çekişmelerin kurumsallaşmış haline dönüşmüştür. ÇTSO, bu arkadaşlarımız sebebiyle beklenen atılımları yapmayıp, üyelerine ve şehre değer katmayı çoktan unutmuştur. Bugün hangi üyeye sorarsanız sorun, size ÇTSO`da ortak aklın, şeffaflığın, dayanışmanın olmadığını, proje yapmadığını, destek vermediğini, kadın ve gençlerin uzağında olduğunu, birçok kurumla yeterli işbirliği yapamadığını belirtir. Özetle, geçen dönem kayıp bir dönemdir." 
 
"Üyelerimize somut destek vermek istiyoruz"
Çanakkale`de güçlü bir oda istediklerini ifade eden Üzen, "Finans, eğitim, işbirliği, ihracat, kapasite geliştirme gibi alanlarda üyelerimize somut destek vermek istiyoruz. Daha etkin ve profesyonel kadrolarla üyelerimize hizmet etmek istiyoruz. Ayrışan değil kucaklaşan, "ÇTSO Yanımda" dedirten bir dönem başlatmak istiyoruz. Fark yaratan, ilham veren, bilgilendiren bir dönem başlatmak istiyoruz. İtibarsızlaştıran değil; onurlandıran ve motive eden, üyelerimizin sektörlerindeki değişime hızlı ve sağlıklı bir şekilde ayak uydurmasını sağlayan ve daha çok iş yapan bir ÇTSO istiyoruz" diye belirtti.
 
"Kadın ve genç girişimcilerimize sözde değil, özde destek vereceğiz"
Üzen coğrfi işaretlerin önemine vurgu yaparak, "Marka şehir Çanakkale yolunda, daha fazla marka yaratmak için ürünlerimizin farkındalığını anlatarak ve bunların hikâyelerini yazarak daha fazla coğrafi işaret için çabalayacağız. Örneğin biz ÇTB`nda Ezine Peynirinden Çanakkale Domatesine birçok ürünün markalaşmasını sağladık. Çünkü biz zenginleşmenin yolunun markalaşmadan, markalaşmanın yolunun da Avrupa Birliği coğrafi işaretinin alınmasından geçtiğini inanıyoruz. Tek çeşitli değil; çok çeşitli turizm istiyoruz. Özellikle limanımızı daha da canlandırarak Kruvaziyer Turizmi başta olmak illere, gastronomi ve sağlık turizmine odaklanacağız. Çanakkale`nin batıklarından dahi faydalanmalıyız. Hatta rüzgârından bile faydalanmalıyız. Kadın ve genç girişimcilerimize sözde değil, özde destek vereceğiz. Bölgesel Girişim Sermayesi Fonu ile kadın ve genç girişimcilerin finansman ve yatırımlarına oda olarak destek sunacağız. Küreselleşen bir dünyada, artık yerelde sıkışıp kalamayız. Bizi bekleyen dünyadaki zorlu rekabet koşullarına hazırlıklı olmalıyız. İşletmelerimizi buna hazırlamalıyız. Çanakkale`de yabancıya mülk satışıyla ilgili serbestliğin sağlanarak başta inşaat sektörü olmak üzere, bağlı sektörlerin kazanımları için çalışacağız" dedi. 
 
"Üyelerimize, Kara Gün Fonu ile destek olmak istiyoruz"
Üzen sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Bölgesel Girişim Sermayesi Fonu ile kadın ve gençlerin finansman ve yatırımlarına destek olmak, ÇTSO Ticaret Merkezleri ve Lojistik Köyü projemizle, Çanakkale`yi dünyayla buluşturmak istiyoruz. Hatırlayacağınız üzere biz ÇTB Yönetimimizde de, şehrimize Akredite bir laboratuvar, Lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığı kazandırmıştık. İhracat Destek ofisimizle, ÇTSO İstihdam Merkezi ve ÇTSO Akademi ile üyelerimize katkı vereceğiz. ÇTB Yönetimimiz esnasında Çanakkale`ye ÇTB İlkokulu ve Çanakkale TOBB Sosyal Bilimler Lisesini Kazandırdığımız gibi bunu kazandıracağız. Kara Gün Fonu ile destek olmak istiyoruz. Tanıtım Ofisimizi kurarak Çanakkale`nin önemli günlerini, üyelerimiz lehine fırsata çevireceğiz. ÇTSO Dijital Dönüşüm Ofisini, Çanakkale Fuarcılık Aş`yi derhal kuracağız. Üyelerimize kolaylık sağlayacak ÇTSO Kart uygulamasını başlatacağız."
 
"Çanakkale`nin önemli projelerıne destek vereceğiz"
Üzen, "Çanakkale`de yabancıya mülk satışıyla ilgili serbestliğin sağlanarak başta inşaat sektörü olmak üzere, buna bağlı tüm diğer sektörlerin kazanımları için çalışacağız" diye belirterek, Çanakkale`nin önemli projelerine destek vereceklerini şu sözlerle aktardı, "Kale Grubunun Başlattığı Akıllı Şehir projesini, Ayvacık Tarıma Dayalı İhtisas OSB ve Çan`daki OSB Projesi gibi, Ezine ve Bayramiç İlçelerimizde Küçükbaş Hayvancılık OSB Projeleri gibi projeleri destekleyeceğiz. Ezine Gıda İhtisas OSB`deki yatırımcıların biran önce faaliyetlerine başlamasına katkı sunacağız. Çanakkale`mizde Kooperatiflerimizin uygun kredi ve hibe alabilmeleri için proje desteği sunulacak, danışmanlık ve aracılık yapılacak, yurtdışı fuarlara ve teknik gezilere katılımları sağlanacaktır."
"Bir kesimin değil, her kesimin temsilcisi olacağız" 
Üzen, "Çanakkale için, Çanakkale`yle işbirliği kurmanın tam vaktidir" sözlerine dikkat çekerek, "Kurumlarla el sıkışmak, birlikte projeler yapmak istiyoruz. Görevi aidat toplamak olduğu zannedilen odamızı, Çanakkale`mizin sanayisi, ticareti ve hizmet sektörleri ile barıştıracağız. Zaman, ortak aklı Çanakkale için devreye sokmanın zamanıdır. Çanakkale`nin dev markalarının ve gizli kahramanları olan KOBİ`lerin içinde olacağı ÇTSO Danışma Kurulu kuracak, üyelerimizle birlikte beyin fırtınaları yapacağız. Bir kesimin değil, her kesimin temsilcisi olacağız" dedi.
 
"Üyelerle, kesintisiz iletişim sağlanacak"
Üyelerin yeni dönemde, istediği vakitte ÇTSO`ya ulaşabileceğini kaydeden Üzen, "Kesintisiz iletişim sağlanacaktır. Üyelerimiz cep telefonları üzerinden online belgelere, kendi sektörlerindeki gelişmelere, odamızın faaliyetlerine rahatlıkla ulaşacaktır. Yeni dönemle birlikte, artık kavganın defteri kapanacaktır. Çanakkale için Çanakkale`yle işbirliği kurmanın tam vaktidir. Kurumlarla el sıkışarak, birlikte projeler yapmak istiyoruz. Görevi, aidat toplamak olduğu zannedilen odamızı, Çanakkale`mizin sanayisi, ticareti ve hizmet sektörleri ile barıştıracağız. Biz birlikte değerli yeni projelere imza atacağız. Birlikte yöneteceğiz, birlikte kazanacağız" diye belirtti. 
 
"Ekonomik zaferleri birlikte yazacağız"
Üzen son olarak, "Yetki verilmesi halinde, hiç durmadan, yorulmadan, şehrimizin ekonomisine katkı sağlamak ve işletmelerimizi daha da güçlendirmek için çalışacağız. Üyelerimizin bile ümidini kestiği odamızı, işletmelerimizin ticari hayatlarındaki yol arkadaşı yapacağız. "Esnaf odasına kayıtlı olsaydım, daha iyiydi" diyenleri, "İyi ki Ticaret Odasına Üyeyim" dedirteceğiz. Çanakkale ruhunu herkese göstereceğiz. Ekonomik zaferleri birlikte yazacağız. Bunun için tüm saygıdeğer üyelerimizi, bizim için değil, kendileri ve Çanakkale için destek vermeye davet ediyoruz. Ekip arkadaşlarımla birlikte, tüm değerli üyelerimizin oylarına talibiz. Şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için çalışmaya hazırız. Çanakkale`nin üretimi, zenginleşmesi ve ekonomik gelişimi için varız. Ekonomide zorlu virajları geçmek, daha eylemsel, daha kollektif bir yapı için görev değişiminin vakti gelmiştir. Oda`da Değişim, Ticarette Gelişim diyoruz. İlk 6 ayda tüm Çanakkale bu değişime tanıklık edecektir. İnanıyoruz ki kazanan Çanakkale Ticaret Ve Sanayi Odası, kazanan Çanakkale olacak"
(Damla Yeltekin)
Paylaş