havadurum

Göz nuru ürünler festivalde sergilendi

Çanakkale Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Halk Eğitimi Merkezleri Festivali’nde, bir yıl boyunca üretilen el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı...

566
 
 
Çanakkale Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen Halk Eğitimi Merkezleri Festivali’ne Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler, usta öğreticiler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festival halk oyunlarının gösterisiyle devam etti. Törende konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Ali Dur, il genelinde 733 mesleki ve teknik kurs açıldığını belirterek; “Günümüz dünyasında gelişen bilgi ve teknoloji sayesinde hızla değişen paradigmalar insanları yeni meslek ve farklı uzmanlık alanlarına yöneltmiştir. Çanakkale’deki halk eğitim merkezleri olarak bu gerçeklerin ışığında gelişen teknolojileri bünyesine entegre eden rekabetçi üretici anlayışla yeni pazarlar oluşturacak bilgiyi arayıp bulan bir vizyon ile hizmetimize devam ederek ülkenin büyümesinde en önemli unsurun nitelikli insan kaynağı ve bu kaynağın rasyonel kullanılması ile teknolojik çıktıların en iyi şekilde değerlendirmesi olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. 2011-2012 eğitim öğretim yılında yaptığımız çalışmalar kapsamında il genelinde Halk Eğitimi Merkezlerimizce 733 mesleki ve teknik kurs açılmıştır. Bu kurslardan 13 bin 808 kursiyer faydalanmıştır. Bin 25 sosyal kültürel kurslarımızdan 23 bin 514 kursiyer eğitim almış ve bugün itibariyle 37 bin 322 kursiyer eğitimlerden faydalanmıştır” dedi.
 
İl illi Eğitim Müdürü Şaban Karataş ise; “Ülkeyi ülke yapan ülkenin değerleri ve milleti de millet yapan o ülkenin değerlerini taşıyan şuurlu insanlardır. Ülkenin değerlerini yaşatmak için gayret sarf ediyoruz. Kurlarda katılan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
Halk Eğitim Merkezleri’nin açtığı kursların önemine dikkat çeken Vali Güngör Azim Tuna; açılan kurslara bayanların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Vali Tuna, kurslara katılan kursiyerleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.
 
Yapılan konuşmaların arından 2011-2012 eğitim öğretim yılında açılan kurslarda başarılı olan kursiyerleri belgeleri Vali Güngör Azim Tuna tarafından takdim edildi. 200 yıllık bindallının da yer aldığı defilede çok sayıda bindallı katılımcıların beğenisine sunuldu. Daha sonra Halk Eğitimi Merkezleri Festivali’nin açılışını yapan Vali Güngör Azim Tuna ile beraberindeki protokol üyeleri, festivalde yer alan el emeği göz nuru eserleri tek tek inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.
 
 
 
 
 
 
Paylaş