Çanakkale Belediyesinden edinilen bilgiye göre görme engelli kentlilerin kamusal alanlarda bilgi ve yönlendirmeye erişilebilirliklerini kolaylaştırmak üzere yürütülecek olan proje kapsamında pilot uygulama alanlarından biri olarak belirlenen Belediye Binası, Altı Nokta Körler Derneği üyeleri ve paydaşlarca 100. Yıl Meydanı’ndan itibaren etüt edilerek sınırlılıklar tespit edildi, ihtiyaçlar ve ana hedefler belirlendi.
Projenin kapsamı, uygulama alanları, yaygın etkisi, ürün geliştirme ve numune inceleme aşamalarının çalışıldığı toplantıda, Çanakkale kent kimliklendirmesi adına yapılacak çalışmaların kapsayıcılığının önemi ve herkes için erişilebilir kent planlamasında sanat ve tasarımın yaygın etkisi vurgulandı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Prof. Yeşim Zümrüt danışmanlığında Seramik anasanat dalı yüksek lisans öğrencisi Buğra Kulbak’ın yaptığı ve Belediye Binasında görme engelliler için bilgilendirme ve yönlendirmeleri kapsayan tasarımlar paydaşların uzmanlık alanları ile değerlendirildi. Kale Seramik’in desteği ile ürün geliştirme süreçleri yürütülecek karo tasarımlarının, görme engelliler için uluslararası ölçekte ve tüm kamusal alanlarda kullanılabilecek, endüstriyel yöntemlerle üretilebilecek nitelikte bir nihai ürüne dönüşmesi öngörüldü.
Toplantıya; Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Özleyiş Çetin, Fen İşleri Müdürü Meral Harput ve Karina Deniz Kültürü Merkezi Koordinatörü Abdullah Bayrak, Mimar Tuğçe Özdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Prof. Yeşim Zümrüt ile Buğra Kulbak, Kale Seramik ÜRGE Müdürü Erdal Demirci, ÜRGE Yöneticisi Elif Alptekin, Altı Nokta Körler Derneğinden Şube Başkanı Nagihan Çetin, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Şen, Umurbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Uğur Karabıyık, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik anabilim dalı öğrencisi Sabriye Kulluk katıldı.
(HABER MERKEZİ)