Gökhan; "Yerel kalkınma sürecini planlamayı düşünüyoruz"

747

 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇTB’yi ziyaret etti. Başkan Gökhan, CHP Belediye Meclis Üyeliği aday adayı İrfan Mutluay, Özel Kalem Müdürü Sevil Albay, Proje Sorumlusu Hale Evrim Akman’ın katıldığı toplantıda, ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın  Kaya Üzen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal,  Yönetim Kurulu Üyeleri Ruhi Badem, Cahit Akgül ve sektörden Borsa üyeleri yer aldı. Borsa sektörlerinden firma temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıda, sektör temsilcileri öncelikle firmaları, çalışmaları ve markaları hakkında ayrıntılı bilgi verdiler.  Borsa Başkanı Kaya Üzen, Başkan Ülgür Gökhan’a Borsaya teşriflerinden dolayı teşekkürlerini sunarak; “Çanakkale Belediyesi olarak bizler belediyemizi her zaman işyerimiz olarak gördük. Ne zaman başkanımızın ve ekibinin kapısını çalsak, her konuda olumlu geri dönüş aldık. Zaman zaman Başkanımız yapacağımız etkinliklerle de ilgili bizim için şartlarını da zorladı. Prensiplerinden fedakârlık etmek zorunda kaldı. Bu bakımdan tüm üyelerim adına ben bir kez daha kendilerine teşekkür etmek istiyorum.  Hepimiz ortak hedefler için uğraşıyoruz. Bu dönemde tüm kurumlar ortak hedefler için sinerjiler yarattığında ilimiz adına, ilimiz ekonomisi adına daha iyi sonuçlar alınacaktır. Bugüne kadar desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. 

“Çıkış yolunu markalaşmada görüyoruz”

 Markalaşmanın önemine değinene Üzen;  “Çanakkale Ticaret Borsası olarak yıllardır markalaşma konusunda ciddi çalışmalarımız var. Çanakkale’de ürün çeşitliliğimizin fazla olması, markalaşmış ve markalaşma niteliğine sahip çok fazla ürünümüzün olması bizleri şanslı kılıyor. Borsamız üyeleri olarak il genelinde ürettiğimiz ürünlerin, tanıtımı ile ilgili, pazarlanması ile ilgili, satışı ile ilgili bir takım lokasyonlara ihtiyacımız var. Bu konuda Belediyemizin desteklerini bekliyoruz” dedi.
 
“Belediyeler bulunduğu illerin ekonomisine yön vermeli”
Belediyelerin bulunduğu illerin ekonomisine yön vermesi, katkı vermesi gereken işler olduğunu belirten Başkan Gökhan; “Bizim de Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’nin önemli bir sorunu kırsaldan kente göç. Köylerde barınamaması ve üretimin yetersizliği, verimsizliği gibi yada üretenin malını pazarlaması noktasında sıkıntılar var. Dolayısıyla bu kent ekonomisini de etkiliyor. Çünkü Çanakkale ekonomisinin turizm, üniversite olmasının yanında, en önemli sektörü tarım sektörüdür. Yerelden kırsala dönük, yerel kalkınma sürecini planlamayı düşünüyoruz.  Sizler de biliyorsunuz, Avrupa’da tarımın gelişmesini sağlayan en önemli etken kooperatifleşmedir. Bizlerde bu konuyla ilgili Çanakkale Belediyesi olarak üretime ve tüketime destek olmak için Halk Bakkal projesini oluşturduk. Amacımız, tarım ile kent ilişkisini kurmak” dedi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş