Gökhan "İlçe yolcularımızı otogardan alacağız"

1894

 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada ilçe minibüslerinin Mehmet Akif Devlet Hastanesi’ne gidememesi ile ilgili konuştu. Konuyla ilgili Çanakkale Belediyesinin suçlanmasının yersiz olduğunu belirten Başkan Gökhan,  Çanakkale İdare Mahkemesinin 19.12.2019 tarihli 1467 kararınca 2017 yılında İl Trafik Komisyonunda alınan kararın iptal edildiğini belirtti. Başkan Gökhan İptal edilen kararla birlikte; "ilçe minibüs ve otobüslerinin Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine gidemeyecekleri gibi, şehir içinde belirli güzergahların dışına belirli saatler dışında da çıkamayacaklarını, aykırı hareket edenlere ise ceza işlemi uygulanmasına karar verildiğini ifade etti. Mahkeme kararına uymak zorunda olduklarını belirten Başkan Gökhan, “Alınacak tedbirler ne olabilir diye düşündük ve Kepez Belediyesi ile bir tedbir aldık. İnsanları getiriyor minibüsler Üniversite hastanesinin orada indiriyorlar. Hemen oraya bir durak yaptık” dedi.   Alınan kararlara rağmen ilçe minibüslerinin şehir içi yolcu almaya devam ettiğini ifade eden Başkan Gökhan;  “Bundan sonra gidilecek olan yol şudur; biz normalde otogardan otogara gidiyoruz. Otogardan şehir içine yolcuları ücretsiz taşırız. Şehrin içine ilçe arabası girmemesi için gerekli hazırlığı yapıyoruz” dedi.   

 

“Belediyenin suçlanmasına anlam veremiyorum”
İlçe otobüslerinin hastaneye gidememesi ile ilgili belediyenin suçlanmasına anlam veremediğini belirten Başkan Gökhan; "Ortada alınmış bir mahkeme kararı varken; Çanakkale Belediyesinin suçlanmasını anlayamıyorum. Mahkeme kararına uygun hareket etmek zorundayız. Alınacak tedbirler ne olabilir diye düşündük ve Kepez Belediyesi ile bir tedbir aldık. İnsanları getiriyor minibüsler Üniversite hastanesinin orada indiriyorlar. Hemen oraya bir durak yaptık. Camına da yapıştırdık mahkeme kararını. Oraya bir otobüs koyarak insanları hastaneye taşımaya başladık şimdilik. İl Trafik Komisyonu kararını şehir içi minibüsler idare mahkemesine taşımışlar. Daha önce alınan kararla 07.00-09.00 ile 17.00-19.00 saatleri arasında ilçe minibüsleri hastaneye girebiliyordu. Komisyon daha sonra tüm gün girebilsinler diye bir karar aldı. İşte bu karar itiraz edildi. Bunun üzerine mahkeme de itirazı haklı görerek iptal etmiş. Bu işin hukuki tarafı, yetki tarafında bakarsak; Mehmet Akif Ersoy Kepez Belediyesi sınırları içerisindedir. Çanakkale Belediyesi sınırları dışındadır, o yüzden kimse Çanakkale Belediyesini suçlamasın. Bunu engelleyen, itiraz eden de ben değilim. Savunan, komisyona bu teklifi sunan da biziz. Fakat biz Kepez belediyesi ile ortak ulaşımı sağladığımız için, insanlar mağdur olmasın istemişiz" dedi.
 
“İlçe minibüsleri sözünü tutmuyor” 
İlçe minibüslerinin güveni suiistimal ettiklerini ve şehir içi minibüs kooperatifi ile bağlı odanın iptal kararı çıkartmakta haklı olduğunu söyleyen Başkan Gökhan; "Alınan karar neden mahkemeye taşındı? Hastaneye giren ilçe minibüsleri, daha sonra da bizim şehir içine güzergah verdiğimiz minibüsler ne yazık ki verdikleri sözlere rağmen şehir içi yolcusu almaya ve ticaret yapmaya devam ettiler. Hastaneye yolcu bırakıyor, dönüşte yolcu alıp AVM`ye, Özel hastaneye bırakıyor. Kaç defa tespit edildi, kaç defa toplantıda söylendi ama sözlerinde durmadılar. Bundan sonra gidilecek olan yol şudur; biz normalde otogardan otogara gidiyoruz. Otogardan şehir içine yolcuları ücretsiz taşırız. Şehrin içine ilçe arabası girmemesi için gerekli hazırlığı yapıyoruz. Üç kuruş kazanmak için hasta vatandaşların mağdur edilmesine kadar iş geldi. Yazık değil mi o insanlara" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş