Gökhan Bayram durmuyor

ÇOMÜ Öğretim Elemanı Gökhan Bayram tarafından verilen “Hitabet Eğitimi” programına talep her geçen gün artıyor.Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğrencileri ve Kütahya Kent Konseyi işbirliğinde “Hitabet Eğitimi” düzenlendi. Gökhan Bayram verdiği eğitimde, hitabette bilgi birikimin önemine dikkat çekerken bunu en hızlı elde etmenin ansiklopediyle mümkün olduğunu aktardı. Eğitimde, siyasetçilerin hitabet yeteneğine yeterli ilgiyi göstermedikleri de aktarıldı.

415
Kütahya Kent Konseyi, Dumlupınar Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Bilinçli Gençler Topluluğu işbirliğinde “Hitabet” konulu eğitim düzenlendi. Eğitim Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Elemanı Gökhan Bayram tarafından verildi. Üniversite konferans salonunda düzenlenen programa çeşitli bölümlerde öğrenim gören üniversite öğrencileri ve halktan 400’e yakın kişi katıldı. Program Kütahya Kent Konseyi Gençlik Meclisinin çalışmalarını aktaran sunumla başladı ve yaklaşık 3 saat sürdü.
 
“Gençler, hitabete siyasetçilerden daha ilgili”
Hitabet Uzmanı Gökhan Bayram, davet üzerine verdiği ücretsiz eğitimde hitabete çeşitli açılardan yaklaştı. Çok sayıda konuşma videosunun izlettirildiği programda, katılımcılara pratikler yaptırıldı. Bol kahkahalı ve bol uygulamalı eğitimde Bayram, yeni neslin hitabete daha çok önem verdiğine dikkat çekti. Gökhan Bayram, konuşmasında; “Gençler bu sanata daha çok önem veriyor. Ülke olarak ABD, hitabet konusundadaha ilgili. Bizde siyasetçiler güzel konuştuklarını düşünüyor. Toplum önünde konuşan siyasetçilerin önemli bir kısmı hitabete gereken önemi vermiyor. Bu hususta sormaktan, kendini geliştirmekten çekiniyor. İlgilerini ise saklı tutuyor ve bildiklerini sanıyor. Çünkü büyük çoğunluk kendisini hatip sanıyor. Oysa halktaki karşılıkları böyle değil. Genç nesil ise konuya daha duyarlı. Yakın bir gelecekte ülkemiz siyasetçilerinin daha iyi konuşmacılar olacaklarına eminim” dedi.
 
“Etkili konuşmak için ansiklopedi okuyun”
Gökhan Bayram, hitabet yeteneğinin geliştirilebilmesi için birçok püf noktaya da değindi. Güzel konuşmanın, toplulukları etkilemenin, kitleler karşısında konuşmanın yöntemlerini aktardı. Bu alanda Türkiye’nin en içerikli sitesinin kendisi tarafından hazırlanan “Siyasette Hitabet” adlı site olduğunu söyledi. Bayram, hitabet için bilgi birikiminin önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Kelime hazinesi ve bilgi birikiminin hatiplikteki öneminin altını çizdi. Bu hususta önerilerde de bulunan Gökhan Bayram, en iyi yollardan birinin ansiklopedi ve sözlük okumaktan geçtiğini söyledi. Ansiklopedi okumanın genel kültüre, sözlük okumanın ise kelime hazinesinin artmasına katkı sunduğunu belirtti. Gökhan Bayram konuşmasında “Bugün ansiklopedileri çöp tenekelerine atıyoruz. Bunda vazgeçmeliyiz. Günde 1 saat ansiklopedi okuyun. Orada aynı harfle başlayan birbirinden farklı konularda kısa ve doğru bilgilere sahip olursunuz. Genel kültürünüzü hızla artırır, konuşmalarınıza kaynak yaratırsınız. İnternette sörf yaparken bu mümkün olmaz. Çoğunlukla ilgilendiğiniz alanlarda dolaşırsınız. İlgilendiğiniz alanda bilgilenirsiniz. Ansiklopedilerde ise rotayı ansiklopedi çizer. Ansiklopedilerde öğrendiklerinizi hitabetinizde kullanabilirsiniz. Betimlemelerde, aktarımlarda, benzetmelerde, atıflarda sizlere harika örnekler sunar. Bu sebeple günde en az 1 saat ansiklopedi okunmalıdır. Birkaç ay içinde gelinen nokta sizi bile şaşırtacaktır” dedi.
Paylaş