havadurum

Gökçeada yemekleri yarışmada

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (GUBY) Gastronomi Bölümü öğrencileri, IV Altın Kep Aşçılar Yarışması-Üniversiteler Yarışıyor kategorisinde Antalya’da yarışacak. GUBY Gastronomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven; “öğrencilerimizi bu tür yarışmalara göndermedeki amacımız Gökçeada Gastronomisi’ni tanıtmak” dedi.

679
Yarışmayı, Türkiye Aşcılar Federasyonu ve Antalya Mutfak Şefleri Birliği Derneği (ANFAŞ) gerçekleştiriyor. GUBY Gastronomi Bölümü öğrencilerinden Mehmet Ali Eşkin, İbrahim Baydı ve Pelin Gündoğar yarışmaya Gökçeada’nın geleneksel yemeklerinden olan Dil Balığı’nı yeniden yorumlayarak, Üç Soslu Dil Balığı sunumuyla katılıyor.
 
GUBY Gastronomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven yaptığı açıklamada; “Yarışmaya üniversitelerden üçer kişilik ekipler katılabiliyor. Yemek; yenilik, sunum, profesyonellik ve lezzet kriterleriyle değerlendiriliyor. GUBY Gastronomi Bölümü olarak, öğrencilerimizi bu tür yarışmalara göndermedeki amacımız Gökçeada Gastronomisi’ni tanıtmak. Bu bizim için bir ilk. Ancak bunu önümüzdeki yıllarda uluslararası yarışmalar izleyecek. Ayrıca, Gastronomi Bölümü öğrencileri, Gökçeada Mutfağı’nı Ekim 2012’de on kişilik bir ekiple Torino-İtalya’da tanıtacak. Benzer bir yarışmada 2012’de Gökçeada’da başlatılacak. Öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.
 
Bu tür yarışmalara katılmaya önem verdiklerini belirten GUBY Müdürü Doç. Dr. Ali Riza Motorcu da “Yüksekokulumuz Gastronomi Bölümü öğrencilerimizden oluşan üç kişilik ekibimiz yaklaşık iki aydır Antalya’da yapılacak olan IV. Altın Kep Aşçılar Yarışması’na katılacak olmanın heyecanını yaşamaktalar. Bu ve benzeri yarışmalara katılımların oldukça faydalı olduğunu düşüyorum. Çünkü yarışmaya katılacak ekiplerin ve katılımcıların yarışmak dışında, Türk Mutfağına ve Gastronomi Bilimine emek veren kişiler ve kuruluşlar ile tanışma, yakınlaşma, karşılıklı bilgi alışverişi ve dayanışma içerisinde bulunma fırsatı olacaktır. Düzenlenen bu yarışmada öğrencilerimiz, hazırlayacakları geleneksel Gökçeada yemeğine katmış oldukları yorumun sonucunu görme imkânını bulacaklar, Yüksekokulumuzun ismini duyuracaklar ve Gökçeada’mızın geleneksel yemeklerinin bir örneğini tanıtmış olacaklardır. Bu yarışmanın, onların çalışma ve başarma azmine, yeteneklerini geliştirmesine ve motivasyonlarının artmasına da katkı sağlayacağını düşünüyorum. İleriki tarihlerde Türkiye’de ve yurt dışında düzenlenen yarışmalara da daha fazla ekiple katılma arzusu içerisindeyiz. Öğrencilerimizin bu yarışmadan madalya ile döneceklerine inanıyorum. Öğrencilerimize Antalya’da başarılar diliyorum” dedi.
Paylaş