Gökçeada sağlık hizmetlerinde anakaraya olan bağımlılığından kurtuluyor

Gökçeada Devlet Hastanesi’nde yeni hizmete başlayan bilgisayarlı tomografi, ultrason, biyokimya cihazları ve yenilenen dış üniteler ile birlikte pek çok hasta, Çanakkale’ye gelmeden tedavi imkanlarına kavuşmuş oldu.

160

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk İlçe ziyaretleri kapsamında Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Gürkan Çoban, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Ersin Çoban, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Görgülü, Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Serkan Erkuş ile birlikte Gökçeada Devlet Hastanesini ve yeni açılan hizmet birimlerini yerinde değerlendirdi.

Gökçeada Kaymakamı Nurbaki Yalçın’ın da katılımıyla yapılan değerlendirmede Devlet Hastanemizde yeni hizmete başlayan Bilgisayarlı Tomografi, Ultrason, Biyokimya Cihazı, Kan gazı, Solunum Fonksiyon Testi ve yenilenen diş üniteleri incelendi.

Son yapılan yatırımlar ile birlikte Gökçeadalıların aldıkları sağlık hizmeti kalitesinin arttırılmasının amaçlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk “Tomografi cihazı hizmete girdiği andan itibaren anakaraya 15 hastanın sevk edilmeden hastane şartlarında tedavi edilmesini sağlamıştır. Ayrıca Ultrason cihazıyla teşhis edilen bir onkoloji hastası erken tanı alarak tedavi sürecine başlamıştır. Gökçeada Devlet Hastanesi şartlarının her geçen gün iyileştirilmesi sebebiyle pek çok hastamız Çanakkale’ye gelmeden tedavi imkânlarına kavuşmuştur, Gökçeada’mıza hayırlı olsun" dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş