havadurum

Gökçeada’da kedi ve köpeklerin zehirlendiği iddiası

Gökçeada`da köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğünü açıklayan Yeryüzüne Özgürlük Derneği, belediyenin köpekleri kimin zehirlediğine dair bir açıklama da yapmadığını ifade etti.

461
Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Çanakkale`nin Gökçeada (İmroz) ilçesinde halkın baktığı ve tedavi ettirdiği köpeklerin ortadan kaybolduğunu ve bir kısmının ölü olarak bulunduğunu açıkladı. Derneğin açıklamasına göre, daha önce de kedilerin çuvalla denize atıldığı, köpeklerin tüfekle öldürüldüğü söylenen adada, bu hafta içerisinde, pansiyonlar köyü olan Yeni Bademli`de atılan zehirli etten dolayı onlarca kedi ve köpek zehirlendi. Hayvanların birçoğunun ölü olarak bulunduğu ve köpeklerden ikisinin ise son anda veterinere götürülerek kurtarıldığı belirtildi.
 
Belediye: "Sokağa saldık"
Ada sakinlerinden Çirusk Ararat, derneğe yaptığı açıklamada, bir ay önce belediyeye bildirerek tedavi ettirdikleri iki köpeğin kaybolduğunu fark ettiklerinde konuyu belediyeye sorduklarını belirtti. Belediyeden köpeklerin tedavi edildikten sonra sokağa salındığı yanıtını aldıklarını söyleyen Ararat, "Tüm aramalarımıza rağmen köpekleri halen bulamıyoruz ve katledildiklerini düşünüyoruz" dedi. "Çünkü Ada adlı köpek daha önceden kilometrelerce uzak bir köye bırakılmasına rağmen, günler sonra kendi yaşam alanına döndü. Fakat bizim baktığımız köpekler bir aydır ortalıkta yok. Ada`da birlikte yaşadığımız dostlarımıza yönelik bu katliamın büyümesinden korkuyoruz." Yeryüzüne Özgürlük Derneği, hayvanları besleyen ada sakinlerinin evlerinin bahçelerine bile zehir bırakıldığına ve zehri kimin bıraktığının açıklanmadığına değindi. (Bianet)
Paylaş