GMKA’dan 13 milyon destek

Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2015 yılı Mali Destekler için teklif çağrısına çıktı. Yeni çağrıda İktisadi Kalkınma, Küçük Ölçekli Altyapı ve Sosyal Kalkınma Programları olmak üzere üç farklı programla, 13 Milyon TL’lik hibe bütçesi KOBİ’ler, kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin projeleri için kullanılacak.

1333
 
 
Güney Marmara Kalkınma Ajansı, 2015 yılında çıktığı 5. Mali Destek Programının detaylarını açıkladı. Yılın son günü gece geç saatlerde yayınlanan destek programı,Ê İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı, Sosyal Kalkınma Mali Destek ProgramıÊveÊKüçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı olmak üzere üç ana başlıkta yayınlandı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) bu yılki mali destek programları için belirlediği toplam bütçe ise 13 Milyon TL büyüklüğünde. Bu miktarın 5,5 Milyon TL’si İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı, 2 Milyon TL’si Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı, 5,5 Milyon TL’si ise Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında yapılacak proje başvurularına ayrıldı. Ajans proje başvurularını en son Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden son başvuru tarihi 13 Mart 2015 saat 20’de. Programa yapılan başvurudan sonra KAYS çıktılarının ve destekleyici belgelerin Ajansa son teslim tarihi ise 20 Mart 2015 saat 17 olarak açıklandı.
 
GMKA proje hazırlama eğitimleri verecek
Ajans çıktığı yeni destek programı için proje hazırlayacaklara eğitimler verecek. Neredeyse bölgeyi karış karış dolaşacak Ajans Uzmanları, çıkılan destek programına başvuracaklara nasıl proje yazılacağı konusunda iki günlük bir eğitim düzenleyecekler. 15 Ocak’da başlayacak eğitimlerin takvimi ise şöyle: 15-16 Ocak Balıkesir Merkez, Çanakkale Merkez ve Ayvalık; 19-20 Ocak Burhaniye, Susurluk ve Ezine; 22-23 Ocak Dursunbey, Biga ve Gelibolu; 26-27 Ocak Bigadiç, Bandırma ve Lapseki; 29-30 Ocak Ayvacık, Çan ve Gökçeada; 2-3 Şubat Edremit, Gönen ve Bayramiç; 5-6 Şubat Balıkesir Merkez, Erdek ve Çanakkale Merkez. Proje hazırlama eğitimlerle ilgilenenlerin www.gmka.gov.tr adresinden kayıt yaptırmaları gerekecek.
 
KOBİ’lere destek sürüyor
Ajansın çıktığı 5. Mali Destek Programında Balıkesir ve Çanakkale’deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) yönelik destekler en büyük payı oluşturuyor. 5,5 Milyon TL bütçeli destek programına KOBİ’ler proje başvurusu yapabilecek. GMKA, KOBİ’lere yönelik bu yıl çıktığı mali destek programı geçtiğimiz yıllara göre farklılık gösteriyor. İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı olarak isimlendirilen program, Ajansın ilk çıktığı programla öncelikler ve açısından benzerlikler olduğu göze çarpıyor.
Paylaş