havadurum

Girişimcilerin sertifika heyecanı

Ticaret Borsası ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitim programı 4. etabı ile girişimciler sertifikalarına kavuştu.

442
İstihdam sorunun çözümüne yönelik olarak KOSGEB işbirliği ile “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı 4. Etap sertifika töreni Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonu`nda gerçekleşti. Törene Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen, Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Meclis Başkan Yardımcıları İzzet Arıcı ve C. Cem Demir, KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan Yüksel, meclis üyeleri ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler katıldı. Törende konuşan Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen; Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programının amacının ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu söyledi. Üzen; “Bu program ile girişimciliği özendirmek ve eğitimi tamamlayan girişimcilere "hibe destek" ile itici bir rol üstlenmeyi amaç edindik” dedi. Üzen konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Eğitim programında öncelikle başvurularla 30 girişimci adayını belirledik. 30 girişimci adayımız Borsamız toplantı salonunda Girişimcilik konusunda uzman olan danışman hocamız tarafından rakip analizleri, ayakta kalma ve uzun ömürlü olma gibi konularda stratejik bilgileri yer aldığı 70 saatlik girişimcilik kursunu tamamladılar. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan adayları şimdiden kutluyorum. İş kurmak isteyen adaylarımız KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürlüğüne destek için başvurarak hibe desteğinden yararlanacaklar.”
 
 
“Girişimciliği önemsiyoruz”
Çanakkale Ticaret Borsası olarak girişimciliği çok önemsediklerini ifade eden Üzen; “Girişimcilik kültürünün ve ortamının geliştirilmesi ve girişimciliğin yaygınlaştırılması için yeni stratejilerin ve politikaların belirlenmesi ve bu kapsamda girişimcilerin desteklenmesi gerektiği inancındayız. Girişimciliği engelleyen unsurların giderilmesi, ileri teknoloji ve yüksek katma değer yaratan girişim faaliyetlerinin özendirilmesinin yanı sıra örgün ve yaygın eğitim düzeyinde girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılmasını ve girişimciliğin teşvikine yönelik ödül mekanizmaları geliştirilmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Bu düşünceler doğrultusunda bizler odalar ve borsalar olarak Çatı Kuruluşumuz olan TOBB ve alt kuruluşlarımız TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu olarak Girişimciliğe destek veriyoruz” ifadelerini kullandı. KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan YÜKSEL ise; Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamanın ve Çanakkale’ye bir kez daha Ticaret Borsası ile birlikte 30 yeni girişimci adayını kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek sertifika almaya hak kazanan girişimcileri tebrik etti. Yapılan konuşmaların ardından girişimcilere sertifikaları dağıtıldı.
Paylaş