Gezici Müze Silifke’de

Doğtaş Mobilya’nın ana sponsorluğunda oluşturulan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Silifkeliler ile buluştu. Müzeyi Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da ziyaret etti.

420
Gezici Müze’nin Silifke kent meydanında Silifkeliler ile buluşmasında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da bulundu. Müze, Silifkeliler ve özellikle öğrenciler tarafından büyük ilgi ile karşılandı.
 
Müze ziyaretinde bir konuşma yapan Zafer Çağlayan; “Çanakkale’yi ve orada yazılan eşsiz destanı hepimizin öğrenmemiz ve bilmemiz gerekir. Özellikle de gençlerimize sesleniyorum; Çanakkale’yi öğrenirseniz, bu destanın önemini yaşam felsefeniz haline getirirseniz, benim gibi Bakan olursunuz, Cumhurbaşkanı olursunuz, Başbakan olursunuz. Ancak, bir ulusun temelinin nasıl atıldığını bilmeyen, öğrenmeyen, böylesi önemli değerlere sahip çıkmayanlar, gerçekten hiçbir şey olamazlar. Bu müze, gerçek anlamda bir sosyal sorumluluk bilincinin eseri olup, tüm ulusumuza Çanakkale destanını tanıtmak ve önemini vurgulamak konusunda eşsiz bir önemliliğe sahiptir. Bu nedenle, bu güzel projenin oluşturulmasında ana sponsor olan Doğtaş Mobilya A.Ş. başta olmak üzere, emeği geçen sosyal sorumluluk sahibi herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Paylaş