havadurum

Gezeravcı, uzaydan Çanakkale'nin fotoğrafını çekecek

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı; Türkiye ile ara ara iletişim kuracak ve uzaydan Çanakkale'nin fotoğrafını çekecek.

685

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, uzayda 14 günde 13 deney yapacak. Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) başarı ile kenetlenen uzay aracında yer aldı. Uzay istasyonundaki görevi boyunca Türkiye ile en az 7 kez iletişime geçecek.

Çanakkale'nin fotoğrafını çekecek

Gezeravcı, uzaydan Çanakkale, Bakü, Konya, Ankara, İstanbul, Mersin’in Silifke ilçesi ve Ağrı Dağı’nı da fotoğraflayacak.

İlk görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan ile

Türk astronot, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk görüşmesini yapacak. Ailesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi ve Ankara’daki Tübitak Uzay Merkezi’yle de bağlantı kuracak.

Öğrenciler ile bir araya gelecek

Gezeravcı, Türk öğrencilerle de deneyimlerini paylaşacak. Samsun, Kocaeli, Hatay, Diyarbakır, Konya ve Balıkesir’den üniversite, lise ve ortaokul öğrencileriyle görüşecek. İlk Türk astronot olma başarısı gösteren Alper Gezeravcı, Türkiye’nin uzay çalışmalarına katkı sağlayacak. Uzayda yapacağı deneyler, bilim ve teknoloji alanında önemli veriler sunacak.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş