Geyikli’nin çehresi değişiyor...

Metin Başkan göreve başladığının birinci yılında 7’den 77’ye tüm Geyiklilerin sevgisini kazanırken; gelecek için de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor...

644
Geçtiğimiz yıl nisan ayı başında göreve başlayan Geyikli Belediye Başkanı Metin Salman, tüm enerjisini belediye veriyor. Başkan Salman’ın göreve başlamasıyla önce idari alanda başlayan değişim ve dönüşüm meyvelerini vermeye başladı. Kış nüfusu yaklaşık üç bin olan, ancak yaz nüfusu 10 bini geçen beldede çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
 
 
Görevde bir yılını tamamlayan Başkan Metin Salman, Geyikli’de yaptıklarını ve yapacaklarını gazetemiz Olay’a anlattı.
 
Başkan Salman; “21.03.2011’ de belediye meclisimizin takdiri sonucu bu onurlu ve büyük görevi üstlendim. Güzel geyiklimize ve sıcak kanlı Geyikli insanına olan sevdamızla bu cennet belde için verebileceğimiz en büyük hizmeti hedefledik.  Bunun içinde tüm ekibimle mesai gözetmeksizin çalışmaya başladık. Siz değerli Geyikli halkına yakışan hizmeti verirken birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik duygularıyla her kesime eşit mesafede olduk ve öylede olacağından kesinlikle şüpheniz olmasın.
 
Sizlere hizmet için bu göreve talip oldum ve hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan elimizdeki tüm imkanlarla daha iyi yaşanabilir, örnek bir Geyikli için değişim dönüşüm projeleri hazırlayarak hedeflerimize ilerliyoruz” diye konuştu.
 
 
 
 
 
Günlük hizmetleri aksatmadan ve kalitesini artırarak sürdürdüklerini belirten Başkan Salman, bir yandan da yeni projeleri yaşama geçirerek belde halkımıza yeni hizmetler sunmak konusunda çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
 
Göreve başladıktan sonra çeşitli sıkıntılarla yüz yüze geldiğini de ifade eden Başkan Salman, bundan sonra, çağdaş, hesap verebilir, denetlenebilir ve şeffaf bir belediyecilik yaptığını ve gizli, saklı bir düşünce ve icraat içinde de olmadığını dile getirdi.
 
Başkan Salman belediyenin bu zamana kadar birikmiş borçlarını düzenli bir şekilde ödemeye başladıkları gibi, en başta şehir içme suyu kaynaklarını ıslah ederek Geyiklililerin hijyenik koşullarda  suya kavuşmasını sağladıklarını söyledi.
 
Beldenin altyapı, sahil ve çevre düzenlemesine hız verdiklerini de belirten Başkan Salman; “Bu çerçevede sahil bölgemizi kanalizasyon ağına dahil etme çalışmalarımız bitme aşamasına geldi. Belediye binamızın içini ve dışını daha modern ve Geyiklimize yakışır hale getirdik. Daha yeşil bir Geyikli için Ezine yolu, Odunluk İskelesi yolu ve yeni iskele yolunda çam fidanı dikimleri yaptık ve vatandaşlarımıza 2000 adet fıstık çamı fidanı dağıttık. Fidan dikim çalışmalarımız belirlediğimiz bölgelerde periyodik olarak devam edecek” dedi.
 
Başkan Salman bir yıl içinde belediyenin kısıtlı kaynaklarını daha iyi değerlendirirek, personel sorundan kaynaklanan bazı noksanlıkları da otomasyona geçerek çözdüklerini söyledi.
Başkan Salman diğer çalışmalarını da şöyle özetledi: “Araç ve gereçlerimizi modernize ettik. Yetersiz olanları için yenilerini temin ediyoruz. Bu çerçevede son sistem yeni çöp aracımızı sıfır bedelle Geyiklimizin hizmetine sunduk. Bu vesile ile bize verdiği destek için sayın bakanım  Erdoğan BAYRAKTAR ’a da teşekkür etmek istiyorum. Başkanlığım döneminde Dalyan ‘a balıkçı barınağı yapım işi de gerçekleştirilmiştir.
 
Beldemiz uzun yıllardan sonra bankacılık hizmetlerine kavuşmuştur.
Beldemiz içerisindeki belediye iş hanları ve dükkanlarımızın bakım çalışmalarını başlattık. Gerekli kaynağını temin ettiğimiz ve proje çalışmaları bitirilmiş olan belediye hamamı restorasyon çalışmalarımıza başlayacağız.
Romen vatandaşlarımız içinde 24 adet konut yapımı işini çok yakında başlatacağız.
Belde merkezimizin Geyikliye yakışır hale getirilmesi için asfalt olan çarşı içi ana güzergah yollarımızı taş yol haline getireceğiz.Görüntü kirliliğine neden olan elektrik, telefon vs. kabloları yer altına alacağız.
Gençlerimizi ve çocuklarımızı unutmadık. Çocuklarımız için yeni çocuk parkları ve sizler için spor ekipmanları ile yürüyüş yolları oluşturma çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda 3 yeni çocuk parkı ekipmanını bedelsiz olarak temin ettik ve çok yakında sizlerin hizmetine sunacağız.
Düzenlediğimiz halı saha turnuvalarında futbola meraklı ve çok yetenekli gençlerimiz olduğunu ve bu gençlerimizin beldemiz dışında kulüplerde oynadığını gördüm. Beldemiz spor kulübü için neler yapabiliriz konusunda çalışmalarımızı başlattık. Futbol sahamızın sentetik çim yapılması için proje çalışmalarına başladık. Halı sahamız içinde ek bina ve tesisler yapacağız” dedi.
 
 
 
Geyikli’de başarılı işlere ekip çalışmasıyla da imza attıklarını belirten Başkan Salman, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla koordinasyon halinde olduklarını ve bunun meyvelerini verdiğini de söyledi. Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Başkan Salman, bu birlik ve beraberlikten Geyiklilerin kazançlı çıkacağını söyledi.
 
148 dönüm araziyi turizme açtıklarını da ifade eden Başkan Salman, bölgeye altı tane turistik tesis yapımı için hazırladıklarını ve yine sörf turizmi için de gerekli hazırlıkları ve altyapıyı yatırım programına alacakları müjdesini verdi.
 
 
 
Paylaş