havadurum

Genel; “Başarının tek formülü çok çalışmaktır”

Biga Kaymakamı Fatih Genel, mesleğini öğrencilere anlattı.

498
Kaymakam Genel, Biga Atatürk Anadolu Lisesi Meslek Tanıtma Kulübü öğrencilerine yönelik meslek seçiminde rehberlik etmesi amacıyla düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, tek ideali olan Kaymakamlık mesleğine girebilmek için iki ayda günde 13 saat çalıştığını söyledi.
 
İyi bir dereceyle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandığını belirten Genel, şöyle konuştu: ``Lise son sınıftayken bir kaymakamla tanışmıştım. Ondan etkilendim. Lise yıllığımda hala o duygularım yazılı. Kaymakamlık en çok istediğim meslekti. Sizlere tavsiyem eğer çok isterseniz, ne istediğinizi bilirseniz, bunda da kararlıysanız kesin olarak istediğinize ulaşırsınız. Yapmanız gereken istemeyi bilmek ve bu uğurda çok çalışmaktır. Başarının tek formülü çok istemek ve çalışmaktır. Kendi yeteneklerinize ve kabiliyetlerinize göre bir mesleği istemeli ve karar vermelisiniz.``
 
Genel, mesleğinde çifte standart uygulamamanın en büyük prensibi olduğunu ifade ederek, mesleği bir iş olarak değil zevkli bir uğraş olarak gördüğünü kaydetti.
Paylaş