havadurum

Gençler yürüyüşte buluştu

Uluslararası Milli Tarih Bilinci ve Eğitim Kampı Çanakkale’de yapıldı. Gençler dedelerinin izinde Çanakkale Şehitliği’nde Kocadere’den 57. Alaya kadar yürüdüler.

256
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2012 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında sağladığı hibe ile Olimpiyat Ruhu ve Gençlik Çalışmaları Derneği’nce (ORG-DER) gerçekleştirilen,“Uluslararası Milli Tarih Bilinci ve Eğitim Kampı” Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerinden ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerden belirlenen, 4 farkı ülkedeki 100 genç ve 10 gençlik liderinin katılımıyla gerçekleşti. Tarihi Milli Park-Kabatepe orman kampında gerçekleştirilen kampa katılan gençler Çanakkale’de olmaktan çok mutlu olduklarını şehitlikleri ziyaret ederken duygulandıklarını ifade ettiler.
 
ORG-DER Başkanı eski milli futbolcu Erkan Özbey de kampa katıldı. Projenin hedeflerinden bahseden dernek yetkilileri; “Gençleri temel haklar, yerel ve ulusal düzeylerdeki karar alma süreçlerinin işleyişi ve kendilerine sunulan imkân ve hizmetler konusunda bilgilendirilmek, gerekli katılım ve liderlik kapasitesine sahip olmalarını desteklemek. Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyerek potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkân sağlamak. Gençlerin birbirleriyle ortak bir amaç etrafında hoşgörülü bir şekilde çalışmasını teşvik etmek. Gençler arasında sosyal uyumu güçlendirmek” dediler.
Paylaş