Genç, Osnabrück anılarını anlattı...

Yaz dil kursu bursiyeri Nevin Genç Osnabrück anılarını paylaştı.

493
Kardeşkent Osnabrück ve Çanakkale Belediyeleri arasındaki işbirliği çerçevesinde Osnabrück Yüksek Okulu, 20. Uluslararası Yaz Dil Kursu için her yıl olduğu gibi bu yıl da Çanakkale’den bir kişiye burs imkânı sundu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Almanca Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Nevin Genç katılımcılar arasından seçilerek burs kazanmaya hak kazanmıştı. Geçtiğimiz yaz Osnabrück’te gerçekleştirilen dil kursunu burslu olarak kazanan ve programı başarıyla tamamlayan öğrenci Nevin Genç, kurs süresi boyunca kardeş kent Osnabrück’te yaşadıklarını kaleme alarak kamuoyu ile paylaştı.
 
Nevin Genç Osnabrük anılarını şu şekilde anlattı:
“Çanakkale ve Kardeş Kent Osnabrück Belediyeleri arasındaki iş birliği çerçevesinde Osnabrück Yüksek Okulunda bu yıl 20.si düzenlenen Uluslararası Yaz Dil Kursu’na burslu olarak katılma şansını yakaladım. Osnabrück’e gitmek benim için çok önemliydi. Açıkçası Osnabrück’ e gelmeden önce yabancısı olduğum bir ülke ve kültürle karşılaşacağım için içimi bir korku sarmıştı. Ya alışamazsam ya yapamazsam diye biraz tedirgin olmuştum. Ancak Osnabrück’ e vardığım anda dostça, sıcak bir karşılamayla tüm bu korkularım ortadan kalktı. Kurs, tanışma toplantısıyla başladı ve ardından bir seviye tespit sınavı yapıldı. Aynı gün seviyemize uygun sınıflara yerleştirildik ve derslere başladık. Haftada 25 saat Almanca dersi gördük. Haftanın bir günü daha önceden seçtiğimiz ekonomi, teknik, toplum ve kültür alan derslerinden birine girdik. Kursun güzel yanı hem Almancamızı ilerletme hem de ilgilendiğimiz alanda kendimizi geliştirme şansı sunması. Elbette ki bu dersler kurs programının sadece bir kısmı, bunun dışında çeşitli spor faaliyetleri, çeşitli kurum ziyaretleri, şehir gezileri ve daha birçok farklı sosyal etkinlikler mevcut.
 
Bu yıl 28 farklı ülkeden gelen 100 öğrenci vardı. Bu vesileyle sadece yabancı dilimi geliştirmekle kalmayıp yeni kültürler tanıma fırsatını da yakaladım. Burada edindiğim tecrübeler yaşamımda yeni bir pencere daha açtı. Osnabrück çok güzel bir şehir; sessiz, sakin bazen bir o kadar da hareketli. Osnabrück’te bir ay bozunca tüm günlerim dolu dolu geçti. Osnabrück’e bu kadar çabuk nasıl alıştığımı hala anlayamıyorum. Zaman su gibi akıp geçti. Kısıtlı bir süre de olsa Osnabrück’te kalmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu kursun düzenlenmesinde ve böyle bir bursun verilmesinde katkı sağlayan, bizlere böylesine güzel fırsatlar sunan Çanakkale Belediyesi, Osnabrück Belediyesi ve FH- Osnabrück’e çok teşekkür ediyorum.”
Paylaş