havadurum

Gelibolu'ya PTT'den 21 yıl sonra gelen mektup 29 Ekim'e damgasını vurdu

PTT’nin 2002’de başlattığı “2023’e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası” kapsamında kendisine yazdığı mektup, 21 yıl sonra eline ulaşan Tamer Coşar, geçmişten bugüne hayatını gözden geçirdi.

1069

PTT AŞ, 2002’de başlattığı “2023’e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası” kapsamında vatandaşlar tarafından yazılan mektupları, Cumhuriyet’in 100. yılında sahiplerine iletiyor. Kampanya, geçmişten geleceğe köprü kurmayı ve gelecek nesillere miras bırakılacak anlamlı bir hatıra oluşturmayı amaçlıyor. Bu kampanyaya katılanlardan biri de Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Bayramiç köyünde yaşayan Tamer Coşar.

Mektubunun içeriği

Coşar, 2002’de Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Anadolu Meslek Yüksekokulunda okuduğu sırada, aynı yurtta kaldığı 3 arkadaşıyla birlikte kendisine birer mektup yazdı. Mektubunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Coşar, “Bu mektup bana geldiğinde ölmüş de olabilirim. Hayalim okuyup, makine mühendisi ya da hava teknik astsubayı olmak. Bu süreçte Avrupa Birliğine girersek kuzeydeki ülkelerin birinde çalışmak istiyorum. Evlenince kızım olacak diye tahmin ediyorum.” diye yazdı. Coşar, mektubunu PTT’ye emanet ederek, 21 yıl sonra teslim edilmesini istedi.

Mektubunun teslimi

Coşar, üniversiteden makine teknikeri olarak mezun olduktan sonra köyüne döndü, çiftçiliğe başladı, evlendi ve 2 erkek çocuk babası oldu. Yazdığı mektubu yıllar içinde unuttuğunu ancak PTT’nin unutmadığını söyledi. PTT Gelibolu Şubesinden görevlilerin muhtarlık aracılığıyla kendisine ulaşıp mektubu teslim ettiğini belirten Coşar, “Mektubu elime aldığımda şaşırdım. Bunca yıl sonra hayatımı o günden bugüne gözden geçirdim. Yazdıklarımı birkaç kez okudum. Şartlar böyle gelişti. Maddi olanaksızlıklar daha fazla okumama engel oldu. Eşim ve çocuklarımla köyümde de mutluyum.” dedi.(AA)

Paylaş