havadurum

Gelibolu’da Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu

Gelibolu’da, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen törenlerde, Atatürk büstüne çelenk bırakıldı, gösteriler yapıldı ve geçiş töreni gerçekleştirildi.

857

Gelibolu’da Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Atatürk büstüne çelenk bırakıldı, gösteriler yapıldı, geçiş töreni gerçekleştirildi. Törene katılan vatandaşlar Türk bayraklarıyla coşkuya ortak oldu.

Çelenk töreni

Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferat Vural ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Gösteriler ve geçiş töreni

Törenin son bölümünde ise çeşitli gösteriler sunuldu. Halk oyunları ekibi, Gelibolu yöresine ait oyunlar sergiledi. Askerler, gaziler, öğrenciler, sporcular, jandarma, polis, AFAD, itfaiye, 112 ekiplerinden oluşan kortej geçişi de renkli görüntüler oluşturdu.

Törene katılan vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla coşkuya ortak oldu. Tören sonunda havai fişek gösterisi yapıldı. Törene, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.(Erhan Taylan)

Paylaş