havadurum

Gelibolu'da çıkan orman yangınında bir çiftçinin çiftliği yandı

Gelibolu Ilgardere mevkisinde başlayan orman yangınına hızla müdahale edildi, ancak çiftlik sahibi Erkan Şahin'in mülkü ciddi hasar gördü.

1375

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Ilgardere mevkisinde çıkan orman yangını büyük bir mücadele sonucu kontrol altına alındı. Ancak yangının etkisi altında kalan bir çiftlik, zarar gördü. Pazarlı köyünde bulunan Erkan Şahin'e ait çiftlik, yangının pençesinde kaldı. Şahin, yangına müdahalede bulunmak için başka bir çiftliğe yardım etmekteyken, alevler kendi mülküne sıçradı. Yangın sonucunda yaklaşık 13 bin balye saman, 80 ton buğday, gübreler ve bazı iş makineleri kullanılamaz hale geldi. Gece boyunca çiftlikte çalışan Şahin, bir pistonun başına düşmesi sonucu yaralanarak Gelibolu Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olayı anlattı

Traktöre pulluğu takıp anızları sürmeye başladığını anlatan Erkan Şahin, "Ben gidip arkadaşlara yardım edene kadar ateş, çiftliğin karşısındaki çamlığa geldi. Anızları sürene kadar, alevler balyalara ve oradan da çiftliğe sıçradı. Yağmur yağmasaydı buralar komple yanacaktı" diye konuştu. Çiftliğin büyük kısmının yandığını dile getiren Şahin, hayvanlarını ise köylülerin desteğiyle kurtardığını dile getirdi.

(AA)

Paylaş