havadurum

Gelibolu da Çanakkale’ye ayak uydurdu...

Çanakkale’nin ardından Gelibolu ilçesinde de at arabaları tarih oldu...

443
Gelibolu ilçesinde at arabası ile taşımacılık yaparak geçimlerini sağlayan 22 kişinin at arabaları Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda 5 bin TL bedelle alınarak, köylere hibe edildi.
 
Gelibolu Belediye Başkanlığı, trafikte sıkıntıya sebep olan ve çevreye kötü koku yayan at arabalarının kaldırılması için Nisan ayında başlattığı çalışmaları tamamladı. Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonunun “At arabalarının kaldırılması” ile ilgili olarak hazırladığı projenin, at arabacılığı yapan esnafın bu işe bir daha yapmayacaklarına dair verdikleri taahhütnamenin ardından, meclis sosyal dönüşüm kapsamında mevcut at arabalarının 5 bin TL bedelle alınmasının uygun olduğuna karar verdi.
 
Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından, proje ile ilgili bütçenin oluşturulmasıyla Pazaryeri Meydanında devir teslim töreni gerçekleştirildi. 22 at arabacı esnafının hazır bulunduğu törende Belediye Başkanı Özacar, esnaflara belediye demir başına alınan at ve arabalar için 5 bin TL yatırılan hesapların banka cüzdanlarını teslim etti. Şehir içinde taşımacılık işi yapmak isteyenlerin, faaliyetlerini üç tekerlekli araç olan triportörle sürdürebileceğini belirten Başkan Özacar; “Alınan bu kararın herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Devir teslim töreni sonunda alınan 22 adet at ve araba, ihtiyaç sahibi 7 köyün muhtarına tutanakla teslim edildi.
Paylaş