havadurum

Gelibolu Belediyesi, Sütlüce ve Ilgardere Köylerine Atatürk Büstü Dikti

Gelibolu ilçesinin Sütlüce ve Ilgardere köylerinde muhtarlık talepleri üzerine harekete geçen Gelibolu Belediyesi, Atatürk büstü yapımını tamamladı. Belediye ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleşen projede, köylerin tarihine vurgu yapıldı.

1045

Gelibolu ilçesine bağlı Sütlüce ve Ilgardere köyleri, Gelibolu Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen bir projeye ev sahipliği yapacak. Köy muhtarlıklarının Gelibolu Belediyesi'ne ilettikleri talepler üzerine başlatılan çalışma kapsamında, her iki köye de Atatürk büstü dikildi. Belediye ve dernek katkılarıyla gerçekleşen bu anlamlı projede, köylerin tarihine ve Atatürk ilkelerine vurgu yapılarak, birlik ve beraberlik duyguları pekiştirildi.

Büst açılışına katılan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, törende yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına, Ilgardere ve Sütlüce köylerimizde Atatürk büstü açılışları gerçekleştirdik. Ulu önderimiz, ilkeleri ve hedefleriyle bize önderlik etmeye, pusulamız olmaya devam edecek" ifadelerine yer verdi.

(Esra Güller)

Paylaş