havadurum

Gelibolu Belediyesi iddialara cevap verdi

Gelibolu Belediyesi`nden yapılan açıklamada Trakya Bölgesi’nde önemli çevre tesislerinden biri olarak gösterilen Gelibolu Atıksu Arıtma Tesisi projesinde, çalışmaların belirlenen takvime uygun olarak devam ettiği belirtildi. Öta yandan Hayvan Barınağı`ndaki hayvanların bakımsızlıktan öldüğü yönündeki iddialar ise resmi belge ile yalanlandı.

1571
 
Gelibolu Belediyesi’nin Kavaklıtepe Köyü yolu üzerinde hayata geçireceği ve 28 Ekim 2013 günü temel atma töreni gerçekleştirilen Atıksu Arıtma Tesisi Projesi hızla ilerliyor. Belediye tarafından 540 bin 703 TL bedelle kamulaştırılan, 23 bin 686 metrekare alan üzerine yapılan tesiste, hafriyat çalışmalarının ardından ünitelerin yapımına başlandı. Gelibolu Atıksu Arıtma Tesisi’nin giriş yapısı ve kum-yağ tutucunun betonarme inşaatı tamamlandığını belirten yetkililer şu açıklamayı yaptı: “Tesis inşaatında biyolojik havalandırma havuzunun radye temelleri tamamlanmıştır. Havuzun betonarme perdelerinin de yüzde 35’i tamamlanmış durumdadır. Anerobik havuzun radye temeli ve betonarme perdelerinin inşaatı tamamlanmış olup, idari bina, blower binası, geri devir pompa istasyonunun temelleri atılmıştır. Dağıtım yapılarının betonarme inşaatlarının bitirildiği projede, son çökeltme havuzlarının demir donatı işleri devam etmektedir. Hava şartlarının müsaade etmesi durumunda iş programına göre Mart ayı sonuna kadar betonarme inşaatının bitirilmesi ve elektromekanik işlere başlanması planlanmaktadır.” İller Bankası Anonim Şirketi tarafından 10 milyon 488 bin 125 TL bedelle ihalesi yapılan, Atilla İnşaat Anonim Şirketi firmasının yükleniciliğini yürüttüğü proje tamamlandığında, terfi merkezlerinden yani deniz deşarj noktalarından taşınacak olan atık sular Atıksu Arıtma Tesisinde arıtılarak temiz su deşarjı sağlanacak. Finansmanı İller Bankası, kredisi Çevre Bakanlığı’ndan alınan hibe ile sağlanan Gelibolu Atıksu Arıtma Tesisi projesi 48 bin eşdeğer nüfusa uygun olarak planlandı. Tesis tamamlandığında 2046 yılına kadar oluşacak atık suları kanalizasyon sistemi ile toplanarak çevre mevzuatına uygun olarak arıtıldıktan sonra deşarj edilecek.
 
 
“İddialar yalan!”
Hayvan Barınağı ile ilgili olarak ise Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkililerinin infaal uyandırmaya çalıştığı, hayvanların günlerce aç ve susuz kaldıkları yönündeki iddialarının tamamen yalan olduğu açıklandı. Gelibolu Belediyesi’ne ait Kaynarca mevkiindeki hayvan barınağı inceleme heyetinden tam puan aldı. Geçtiğimiz Aralık ayında Gelibolu Belediyesi’ne ait hayvan barınağına giden ve kendilerinin kısa adı HAYTAP olan Hayvan Hakları Federasyonu’nun temsilcisi olarak tanıtan bir grup, barınaktaki tüm köpeklerin göz göre göre ölüme terk edildiğini öne sürerek, yerel ve ulusal basına açıklamada bulunarak “İnsanlık suçu işleniyor” şeklinde iddialar karalama kampanyası olarak değerlendirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çanakkale 3.Bölge Müdürlüğü’ne gönderilen 17 Aralık tarihli şikayet dilekçesine istinaden görevlendirilen heyet, Gelibolu Belediyesi’ne ait hayvan barınağında incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan ile birlikte hayvan bakımevine giden Başmühendis Sevim Çelebi ve Orman Muhafaza Memuru Naci Öge, yerinde yapılan tespit ve görüşmeler sonrasında hazırladıkları inceleme tutanağında hayvan barınağında herhangi bir sorun olmadığını, hayvanların yaşam koşullarının ve genel sağlık durumlarının iyi olduğunu imza altına aldılar. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, geçtiğimiz ay kendisini Hayvan Hakları Federasyon yetkilisi olarak tanıtan Ülkü Akyel Işık isimli kişi ile makamında görüştüğünü doğrulayarak, “Ancak basına benim ifadem olarak servis edilen ‘Barınakta ihmal var, gereğini yapacağım’ sözleri tamamen gerçek dışıdır.” dedi. Özacar, Çanakkale bölgesindeki üç hayvan barınağından biri olan belediyelerine ait hayvan barınağında ufak tefek aksaklıkların olabileceğini kendilerine ifade ettiğini, ancak hayvanların hastalıktan ve açlıktan öldüğüne dair haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirterek, “İnceleme heyeti tarafından düzenlenen tutanak tüm gerçekleri ortaya koymaktadır. Yerel yönetimimizi mesnetsiz haberlerle karalamaya çalışanların, infaal uyandırmaya çalışanların barınağımızla ilgili 14.01.2013 tarihinde düzenlenen raporu dikkatle incelemelerini öneriyorum” ifadelerini kullandı.
 
Paylaş