havadurum

Gel "Kamu emekçileri yoksulluğa mahkûm edilmiştir"

820
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, TÜİK`in açıkladığı enflasyon verilerine tepki gösterdi. İl başkanı Arda Gel, "TÜİK`in açıkladığı Mayıs ayı oranlarına göre aylık bazda yüzde 2,98, beş aylık bazda yüzde 35,64 ve son bir yıla göre yüzde 73,5 oranında artış yaşandı. Ancak, açıklanan enflasyon oranları son 20 yılın en yüksek seviyelerinde seyretse de açıklanan veriler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi. 

"Doğalgaz müjdesinden sonra doğalgaza 13 kere elektriğe 12 kere zam geldi"
Doğalgazın son 1 yılda sanayide yüzde 601, konutta yüzde 146 zamlandığına dikkat çeken Gel, "320 metreküp doğalgaz bulduk müjdesinden sonra doğalgaza 13 kere elektriğe 12 kere zam geldi. Kamu çalışanları ve emeklilere ise enflasyon farkı harici yüzde 7,5 oranında zam yapılması bugün yaşanan enflasyona göre maaşların alım gücü geçen yılın asgari ücretin bile gerisine düşmüştür" diye belirtti.
"TÜİK`in verileri çarpıtılmış"
Gel, zamlara tepki göstererek, "Haziran ayına yine doğalgaza yüzde 30, elektriğe yüzde 15 zamlarla girdik. Geçtiğimiz yıllarda, yılda sadece iki kere gelen zam haberlerinden bile rahatsızlık duymaktaydık. Ancak AKP hükümeti, günlük olarak gelen zam haberlerindense artık aylık zamlara bile yurttaşları razı etmeye çalışmaktadır. TÜİK`in çarpıtılmış rakamlarının bile gerisinde seyrederek kamu emekçileri günden güne yoksulluğa mahkûm edilmiştir" ifadelerine yer verdi.
 
"Verilerle, işsizliği ve enflasyonu gizleyemeyecekler"
Gel, TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "TÜİK`in açıkladığı her istatistik gibi işsizlik rakamları da hayal ürününden başka bir şey değildir. AKP iktidarının rakamlarla oynama kabiliyeti işsizliği ve enflasyonu gizleyemeyecektir. Yurttaşların yaşam deneyimleri TÜİK`in işsizlik ve enflasyonunu rakamlarının tam tersini göstermektedir. AKP iktidarının politikaları, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye ve milyonlarca emekçi açlığa ve işsizliğe mahkûm olmaya devam edecektir. Sayıları milyonları aşan kamu emekçileri ve emekliler AKP`ye bunun hesabını sandıkta soracaktır" diye konuştu.
(Atilla Akın)
Paylaş