Geçici yangın işçisi alınacak

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında 5 ay 29 gün çalıştırılmak üzere geçici işçi alımı yapılacağını söyledi.

1323
 
Orman Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale ili için 67 geçici işçi ilanı verildiğini bildiren Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan; “Maliye Bakanlığından alınan izne istinaden ormanların korunması, kollanması, kaçakçılıkla mücadele, rehabilitasyon, orman yangınları ile mücadele etmek ve orman zararlarım en aza indirme hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında 5 ay 29 gün çalıştırılmak üzere geçici işçi alımı yapılacaktır. Bu sebeple Orman Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale İli için 67 Geçici işçi ilanı verilmiştir. İlanlar için İŞKUR’a kayıtlı olmak yeterli olmamaktadır. Başvurular 06.05.2014 ile 15.05.2014 tarihleri arasında Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne, İlçe Belediyeleri ve S.Y.D. Vakıflarındaki İŞKUR Hizmet Noktalarından şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden yapılacaktır. Alım yapılacak mesleklere göre dağılım şu şekildedir, Beden İşçisi 56 kişi, Arazöz Şoförü (C Sınıfı ehliyetli) 7 Kişi ve İlk Müdahale ve Hizmet Vasıtası Şoförü (B sınıfı ehliyetli) 4 kişi. Tüm ilanlara başvuru için 18 yaşından büyük olmak, en az ilköğretim ve en fazla lise mezunu olmak gerekmektedir. Vatandaşlar ilanlardan sadece birine başvurulabilecektir. Şoför ilanları için ayrıca istenen ehliyet sınıfı ilanda belirtilmiştir. Başvuranlar içinden nihai liste 27.05.2014 tarihinde saat 10:00’da Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğünde noter huzurunda çekiliş yapılarak belirlenecektir. Çekiliş sonucunda sözlü mülakat yapılarak alım tamamlanacaktır. Mülakat Tarihi daha sonra bildirilecektir. Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusu geçersiz hale getirilmesi, işe alınması işleminin iptaline ilişkin kurumun ve talep sahibi kamu kurum ve kuruluşunun yasal işlem yapma hakkı saklıdır. Kişilerin sadece Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olduğu adresteki ilana başvurabilecektir” dedi.
İŞKUR`dan iş duyurusu
Çanakkale`de yeni açılacak bir firma için yetiştirilmek üzere eleman arandığı bildirildi. Konu ile ilgili açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan; “Mobilya Aksesuarları ve kapı kolu üretimi yapan firmada Metal Enjeksiyon bölümünde operatör olarak yetiştirilmek üzere erkek eleman aramaktadır. Şu anda İstanbul’da faaliyet gösteren firma 1 ile 1,5 yıl arasında Çanakkale OSB ye taşınıp faaliyetlerine orada devam edecektir. Alınacak adaylar 1 veya 1,5 yıl arası İstanbul’daki fabrikada yetiştirilip daha sonra Çanakkale’de çalışmaya devam edeceklerdir. Alınacak elemanlarda aranan kriterler şu şekildedir; Lise mezunu (Tercihen teknik lisesi, endüstri meslek lisesi mezunu), Yüksek okul mezunu, 22-30 yaş arasında, askerlik görevini tamamlamış, vardiyalı çalışabilecek, metal enjeksiyon bölümünde makine operatörü olarak yetiştirilmek üzere bay eleman. Firmada çalışmak isteyen adaylar, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü`nde 9 mayıs 2014 tarihinde saat 10:00’da firma yetkilileri ile doğrudan görüşebileceklerdir” diye konuştu.
Paylaş