havadurum

Gazze'deki Hastane Saldırısına Uluslararası Tepkiler: En Az 500 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'nde bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan saldırıda en az 500 Filistinli hayatını kaybetti. Bu olay uluslararası arenada büyük yankı uyandırdı ve pek çok ülke tarafından sert bir şekilde kınandı.

1216

İsrail’in Gazze Şeridi’nde yer alan El-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısında en az 500 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırı, uluslararası toplumda büyük tepki ve kınama çekti. Türkiye, Kanada, ABD, Ürdün, Mısır ve Filistin yönetimi saldırıyı şiddetle kınadı. İsrail ise saldırının kendi füzeleriyle değil, Hamas’ın kısa düşen roketleriyle gerçekleştiğini iddia etti.

Saldırı nasıl oldu?

Gazze’de El-Ehli Baptist Hastanesi’ni vuran bir İsrail hava saldırısında, hastaların yanı sıra “güvenli bölge” olduğunu düşünerek, hastane ve çevresine sığınanlardan en az 500 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırı sonrasında hastane ve çevresinde “acı dolu” manzaralar görüntülendi. Enkaz, toz, toprak arasında yakınlarını arayan insanlar, onlara ait olduğuna dair bir emare bulmaya çalıştı; çaresizlik ve endişe içinde sağa sola koşturdu.(AA-Haber Merkezi)

Paylaş