havadurum

Gaziler ve Eşleri Çanakkale’yi Ziyaret Etti

Çanakkale’de şehitlikleri ve tarihi mekanları gezen Sındırgılı gaziler ve eşleri, duygu yüklü anlar yaşadı. Şehitler için dua eden gaziler, vatan için canlarını vermeye hazır olduklarını söyledi. Gezi, gazilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

773

Çanakkale’de kurtuluş destanının yazıldığı yerleri ziyaret eden Sındırgılı gaziler ve eşleri, şehitlikleri gezdi, şehitler için dua etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile düzenlenen gezi, gaziler için özel bir anlam taşıdı.

Gaziler Derneği Başkanı: “Çok Mutlu Olduk”

Sındırgı Gaziler Derneği Başkanı Cevdet Korkmaz, Çanakkale gezisinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Belediye başkanlığı tarafından Çanakkale gezimiz düzenlenmiş olup, en güzel şekilde şehitlerimizi, çarpışılan yerlerde 7 düvelin geçemediği Conkbayırı’nı gördük. Abidelerimizi gördük, mevzileri gördük. Şu an şehitliğimizde dolaşıyoruz. Şehitlik camiimiz karşımızda, anıt tepemiz orda. Hepsini tek tek ziyaret ettik. Belediye başkanlığı tarafından yapılan bu şeyi geziyi o kadar mutlu ifade ettik ki, çok teşekkür ederim belediye personeli ve belediye başkanlığına. Sağ olun, var olun.” dedi.

Gazi Eşi: “Vatan İçin Canımı Veririm”

Geziye katılan gazi eşi Fadime Korkmaz ise duygularını şöyle dile getirdi: “Gazi torunuyum, gazi eşiyim elhamdülillah. Çok mutluyum. Hele böyle yere geldim, çok duygulandım. İnan, çok duygulanıp her rüyama girer herhalde. Allah razı olsun bize böyle bahane olup da getirip götürenlerden. Çok çok teşekkür ederim, hepsini ellerinden öperim. İnan ki, çok memnun oldum, çok memnun oldum. O yaralıları gördüm, o askerleri gördüm. Bu vatan var ya, hiç kolay elde edilmemiş. Ama şimdi gençlik kıymetini bilmiyor oğlum, bilmiyor çocuğum. Gerçekten, bu yaşta ben olacağım, bilirim. Biliyorum zaten vatan için canımı veririm ya, vallahi veririm, ya."

Günübirlik gerçekleşen gezide gaziler ve eşleri, Çanakkale’nin tarihi ve kültürel güzelliklerini de görme fırsatı buldu. Gezi, gazilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

(İHA)
Paylaş