havadurum

Gastroenteroloji ve Nütrisyon Okulu Açılış Programı coşkuyla gerçekleşti

Türk Gastroenteroloji Derneği tarafından desteklenen ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Gastroenteroloji ve Nütrisyon Okulu'nun açılış programı büyük bir katılımla gerçekleşti.

911

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi, Türk Gastroenteroloji Derneği ile işbirliği içinde “Gastroenteroloji ve Nütrisyon: İhmal Edilmemesi Gerekenler” adlı bir okul düzenledi. Okulun açılış programı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammer Karaayvaz, ÇOMÜ Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı ve ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Oğuz ile birçok saygın akademisyen katıldı.

“Gastroenteroloji ve nütrisyon, insan sağlığı için son derece önemli iki alan”

Açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, ÇOMÜ olarak sağlık alanındaki eğitim, araştırma ve hizmet faaliyetlerine büyük önem verdiklerini belirtti. Gastroenteroloji ve nütrisyonun, insan sağlığı için son derece önemli iki alan olduğunu vurgulayan Erenoğlu, “Bu alanlarda yapılan çalışmalar, insan sağlığını koruma ve geliştirme açısından büyük katkılar sağlıyor. Bu nedenle beslenmenin her yönüyle ele alınması, bu konudaki bilimsel bilgilerin, yeniliklerin tıp camiası ile paylaşılması önemli” dedi.

“Okulumuzun amacı, gastroenteroloji ve nütrisyon alanlarında güncel bilgileri aktarmak”

Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı ve ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Oğuz ise okulun amacının, gastroenteroloji ve nütrisyon alanlarında güncel bilgileri aktarmak olduğunu söyledi. Oğuz, “Okulumuzda gastroenterolojik hastalıkların tanı ve tedavisinde beslenmenin rolü, beslenme desteği uygulamaları, beslenme yetersizliği olan hastalarda takip ve tedavi yöntemleri gibi konular ele alınacak” diye konuştu.

Okula akademisyenler yoğun ilgi gösterdi

Okulun açılış programına; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammer Karaayvaz, ÇOMÜ Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal ve akademisyeneler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program başladı.

(Esra Güller)

Paylaş