havadurum

Ganire Paşayeva kimdir, öldü mü? Azerbaycan Milletvekili’nin son durumu hakkında merak edilenler

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, mide küçültme ameliyatı sonrası komaya girdi. Sosyal medyada öldüğü iddia edilen Paşayeva’nın hayatı ve sağlık durumu hakkında merak edilenler haberimizde…

1632

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrası yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle komaya girdi. Sosyal medyada öldüğüne dair iddialar ortaya atılan Paşayeva’nın hayatı ve son durumu merak konusu oldu. Peki, Ganire Paşayeva kimdir, nereli, kaç yaşında? Ganire Paşayeva öldü mü, sağlık durumu nasıl? İşte detaylar…

Ganire Paşayeva’nın hayatı

Ganire Paşayeva, 24 Mart 1975 tarihinde Azerbaycan’ın Tovuz rayonundaki Düz Kırıklı kentinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğreniminin ardından Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü’nü ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü’nü bitirdi. 1998 yılında ANS televizyonunda muhabir olarak çalışmaya başladı ve burada çok çeşitli görevlerde bulundu. 2005 yılında Haydar Aliyev Vakfı’nın halkla ilişkiler bölüm başkanı oldu. 6 Kasım 2005 günü yapılan genel seçimlere bağımsız aday olarak katıldı ve Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Millî Meclisi’ne girdi. Millî Meclis’teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu’nun üyesi olan Ganire Paşayeva, aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu’nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Grupları’nın üyesidir. Ganire Paşayeva, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi’nde Azerbaycan Cumhuriyeti’ni temsil eden kurulun da üyesidir. Bekâr olan Ganire Paşayeva, Azerbaycan Türkçesi’nin yanı sıra Rusça ve İngilizce bilmektedir. Astana Yayınları tarafından yayımlanmış “Aşk Başka” adlı bir şiir kitabı bulunmaktadır. 7 Ocak 2017 tarihten Dünya Alpagut Federasyonu As Başkan Yardımcısı görevinde bulunmaktadır.

Ganire Paşayeva’nın sağlık durumu

Ganire Paşayeva, geçen yıl kilo alması nedeniyle mide küçültme ameliyatına karar verdi. Ancak ameliyat sonrasında birçok rahatsızlık yaşamaya başladı. Önceki gün evinde gece saatlerinde fenalaşan Paşayeva, tansiyonunun düşmesi sonucu komaya girdi. Hemen hastaneye kaldırılan Paşayeva’nın yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı bildirildi. Sosyal medyada ise Paşayeva’nın öldüğüne dair iddialar yayılmaya başladı. Ancak bu iddialar yalanlandı. Paşayeva’nın resmi hesabından yapılan açıklamada, sağlık durumunun değişmediği ve resmi makamlar dışında başka mercilere itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. Paşayeva’nın sağlık durumuyla ilgili son bilgileri CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk verdi. Öztürk, “Yaklaşık bir iki saat önce sosyal medyada ‘öldü’ haberi çıktı. Gerçekten hepimizi çok üzdü. Ganire Paşayeva, Türk dünyası için önemli bir isim. Durumu çok ciddi, yoğun bakımda. Öldü haberleri geldi, bu haber yalan. Geçen yıl kilo alıyor, kilo aldığı için de mide küçültme ameliyatı oluyor. Bir yıl boyunca hep rahatsızlıklar yaşamış. İki gün önce evinde gece 3’e doğru bir anda tansiyonu 4’e düşüyor. Hemen yanındaki yardımcıları hastaneye yetiştiriyorlar. Durumu çok çok kritik.” dedi.

Ganire Paşayeva’ya destek mesajları

Ganire Paşayeva’nın komaya girdiğinin duyulması üzerine Türkiye’den ve Azerbaycan’dan birçok siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve vatandaş geçmiş olsun dileklerini iletti. Paşayeva’nın yakın dostu olan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu üzüntüyle öğrendim. Kendisine acil şifalar diliyorum.” dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Paşayeva’ya geçmiş olsun mesajı göndererek, “Seninle gurur duyuyoruz. Senin gibi cesur ve vatansever insanlara ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı. Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrim da Paşayeva’ya dua ettiğini belirterek, “Türk dünyasının değerli ismi Ganire Paşayeva’ya Allah’tan acil şifalar diliyorum. Dualarımız seninle.” diye yazdı. Sanatçı Ebru Gündeş de Instagram hesabından Paşayeva’nın fotoğrafını paylaşarak, “Canım arkadaşım Ganire Paşayeva’nın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Allah’tan acil şifalar diliyorum. Seni çok seviyorum.” mesajını yayınladı.(Şerife Turhanlı)

Paylaş