Galatasaray tekledi!

359
Galatasaray bu sonucun ardından puanını 66`ya, Trabzonspor ise 60`a yükseltti. Sarı-kırmızılı ekip, 37. hafta maçında Antalyaspor`a konuk olacak. Bordo-mavili ekip ise Fatih Karagümrük`ü ağırlayacak. Süper Lig`in 36. haftasında Trabzonspor`u konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda tek değişiklikle sahada yer aldı. Fatih Terim, geride kalan hafta deplasmanda Göztepe`yi 3-1 mağlup ettikleri maçta ilk 11`de başlayan Halil Dervişoğlu`nu yedeğe çekerken, Trabzonspor karşısında bu futbolcunun yerine cezası biten Ryan Babel`i görevlendirdi. Galatasaray karşılaşmaya Fernando Muslera, Şener Özbayraklı, Marcao, Christian Luyindama, Marcelo Saracchi, Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli, Gedson Fernandes, Emre Kılınç, Kerem Aktürkoğlu ve Ryan Babel ile başladı. Onyekuru`nun sol üst adalesindeki ağrı nedeniyle karşılaşmanın kadrosundan çıkarıldığı bildirildi.
(Yusuf Sonkurt)


Ne dediler?

Galatasaray-Trabzonspor maçını Spor Yazarları yorumladı
 
Uğur Meleke - Hürriyet
"... Düşük profilli maçta ev sahibi Galatasaray için bulunabilecek sevinç kırıntısı, genç Halil`in girdikten sonra oyuna tesir etmesi. Golü getiren faulü kazandırması. Ve golün çok güzel bir duran top organizasyonuyla gelmesi... Trabzon adına bulunabilecek sevinç kırıntısıysa İstanbul deplasmanında son 15 dakikaya kadar daha fazla üreten taraf olmaları. Tabii tüm Trabzonlular, Avcı`nın skoru bulduktan sonra yaptığı doz aşırı defansif değişikliklere alışkınlar. Dün de bu değişiklikler sonrası yarı sahasına hapsoldu zaten Bordo-Mavililer."

Şansal Büyüka - Milliyet
"...Trabzonspor`un sıkıntısı, öne kadar topu çok iyi taşımasına rağmen özellikle Ekuban`ın, hatta Nwakaeme`nin geçen sezonun çok gerisinde olmaları. O zaman Trabzonspor takımı hem önde top tutamıyor, hem de gol atmakta zorlanıyor. İlk yarısı Trabzonspor`un, ikinci yarısı Galatasaray`ın olan bir maç izledik. Son saniye golü Galatasaray için ancak teselli olur. Bu bir puan Galatasaray`ı mutlu etmez, Trabzonspor`u da mutlu etmez. Bu maçın ve bu haftanın karlısı ve mutlusu yattığı yerden 4 puanlık avantaj kapan Fenerbahçe oldu."

Bülent Timurlenk - Sabah
"...Trabzonspor`un sıkıntısı belli... Sakatlıktan dönen Ekuban`ı fazla oyuna sokamadılar ve Galatasaray`ı karşılayan orta saha ikilisi rakip sahada çoğalmayı sağlamayınca akan oyunda golü bulmakta geciktiler... Galatasaray adına son dakikada gelen gol ve 1 puan da yarıştan kopmak anlamına geliyor. Sonuçta Galatasaray, Fenerbahçe`nin 3, Beşiktaş`ın ise 6 puan arkasında son 6 haftaya giriyor. Bu beraberlikle erken sezon yaptılar. Gerçek sezon finali evinde Rize`ye kaybettiği maçtı."

Reha Kapsal - Fotomaç
"...Trabzonspor, galibiyeti hak ettiği bir maçta son dakikada frikikten yediği golle 3 puanı kaçırdı. Kazansa hem prestij, hem de üst sıralara doğru nereye kadar gidebiliriz düşüncesi oluşacaktı. Kalan maçlarda oyuncuların motivasyonu açısından önemli bir galibiyet olacaktı ama sonunu getiremediler. Galatasaray`ın sezon başından beri yaptığı en büyük hata, doğaçlama günlük oyuncu performansıyla sonuca gitmek istemesi... 
(Haber Merkezi)

 

Paylaş