Galatasaray kükredi

642

Zor kabul edilen deplasmanda D.G. Sivasspor`u Belhanda ve Arda Turan`ın golleriyle 2-1 mağlup eden Sarı-Kırmızılı takım, lider A.Alanyaspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe`nin ekstra puan kayıplarıyla mutluluk yaşadı. Puanını 16`ya yükselten Cim-Bom zirve yarışında `Ben de varım` dedi. Rıza Çalımbay hakemi korkaklıkla suçlarken, Fatih Terim `Daha fazla atabilirdik`şeklinde konuştu.

Sekizinci haftada klasmanın son sıralarında yer alan Trabzonspor`un bu sezon gösterdiği olumsuz performans ve sadece 1 galibiyet alabilmesi şaşkınlık yaratıyor. Bordro-Mavili takımın yeni Teknik Direktörü Abdullah Avcı bugün görevine başlıyor. HES Kayserispor, Gençlerbirliği, Yukatel Denizlispor ve MKE Ankaragücü düşme tehlikesini yüreğinde hissediyor.

Ne dediler?
 
Üçlü vurgun - Şansal Büyüka (Milliyet) 
Kadere bakın: Galatasaray`ın öne geçtiği golde, asist Feghouli`den, gol Belhanda`dan geldi. Galatasaray`ın istenmeyen, gitmeleri için arkalarından elli türlü dolap döndürülen, camia ve taraftara hedef gösterilen iki futbolcu... İkinci golün asistinin de Belhanda`dan geldiğini ekleyelim.Kardeşim, bu adamlar sizin kontratlı oyuncularınız değil mi? İsteseniz de, istemeseniz de paralarını tıpış tıpış ödemek zorunda değil misiniz? Bırakın, oynasınlar o zaman... Kontratları bitene kadar etlerinden-sütlerinden yararlanın. Eve damat almıyorsunuz ki, takıma yararı olacak futbolcuya bakıyorsunuz.
 
Galatasaray gözdağı verdi - Osman Şenher (Milliyet) 
Son iki haftadır galip gelmesine rağmen oynadığı futbol göz doldurmamıştı Galatasaray... Ama dün gece 70 dakika gerçekten sahanın her yerinde basan, yardımlaşan, bir bütün olarak mücadele eden bir takım vardı sahada...Buna rağmen defansta yine bilhassa Marcao`nun hataları, yenen goldeki yer tutuş. maçtaki o güzel futbol defolarıydı. Ne olursa olsun son 15 dakika sarı-kırmızılılar birden oyundan düştü. Sivasspor ilk golünü buldu, beraberlik sayısını da atabilirdi. Demek ki Galatasaray tam olarak şu anda hazır değil, ama bilhassa kaptan Arda`nın oyunu, Feghouli ve Belhanda`nın iyi mücadelesi, Taylan`ın ve Emre Kılınç`ın olağanüstü futbolu, Babel`in yoruluncaya kadarki performansıyla Falcao ve Diagne`yi aratmaması gerçekten Galatasaray adına ilerisi için umut vericiydi.
 
Zor oldu ama başardı - Erman Özgür (Fanatik) 
Galatasaray, yorgun Sivasspor`a karşı topu ayağında tutmayı seven Arda, Feghuli ve Emre Kılınç kurgusu ile maçı kontrol ederek başladı. Üretkenlik konusunda çok başarılı olmasa da özellikle Emre`nin dikine düşündüğü pozisyonlardan birinde Feghouli asistinde Belhanda ile golü buldu. Taylan stoperlerin yükünü bir hayli hafifleten hamleleri ile Sivasspor`un Galatasaray`ı hazırlıksız yakalama planını boşa çıkarmasına rağmen Marcao penaltı ile ikramı yaptı. Faysal penaltıyı kaçırmasa ilk yarı boyunca oynanan doğru oyun boşa gidebilirdi. İkinci yarıya Galatasaray golle başladı. Belhanda`nın Sivas`ın bıraktığı boşluğu iyi gördüğü pozisyonda Arda golü attı. Rıza Çalımbay`ın hamleleri ile Sivasspor son yarım saatte vitesi yükseltince iki taraf adına da pozisyonlar gelmeye başladı. Sonuçta Galatasaray önemli bir kısmını iyi oynadığı maçta zorlanmasına rağmen Sivasspor`u geçmeyi başardı.
Paylaş