Galatasaray’a neden ‘Cim-Bom-Bom’ deniyor?

Sarı-Kırmızılıların kurulduğu 1905 yılından itibaren bazı sloganlar kulüple özdeşleşti ve tarihsel bir boyut kazandı...

754
Bu sloganlardan en eskisi Galatasaraylı Ruşen Eşref Ünaydın`a ait olan :"Dayan Galatasaray" sloganıymış .1924 yılından itibaren yepyeni bir slogan "GALATASARAY GALATASARAY CİM BOM BOM ".mektepli - mektepsiz binlerce Galatasaraylı artık bu sloganla takımı coşturmaya başlamış. Bu sloganı Türkiye`ye getiren Sabit Cinol`dur. Cinol eğitim için gittiği İsviçre`de aynı zamanda futbol oynuyordu. Futbolcusu olduğu Servette kulubünün sloganından esinlenen Cinol bu sloganı Galatasaray`a uyarlamış ve bu adptasyon çalışması kulüp ve geniş çevrelerce benimsenmiş. 90 yıllık bu tarihi slogan bugün Galatasaray ile aynı anlamı taşımaktadır..
1. Zamanında Galatasaray liseli çocuklar şeker satarlarmış ve satarken de "j`aime bon bon" (şeker severim) derlermiş. Cimbombom lafı da buradan gelmekteymiş
2. Taraftarların `bom bom` diye ramazan topu efectiyle gol atmasını çağrıştırmasına binaen. `Cin bom bom` diye söylemelerinden dolayı çıkmış. Sonra zamanla bu `Cim Bom Bom` olmuş
3. Fener`e de Sarı Kanarya demelerinin sebebi de her faulden sonra hakeme Bülbül gibi ötmelerinden, yani itiraz etmelerinden ileri geliyormuş. Sonuçta Bülbül dememişler, Sarı Kanarya demişler.
4. Galatasaraylı eski bir yöneticinin açıklması da şöyle; Jim ya da Cim diye bir boksörün rakibe her vuruşta Bom demesi yani taraftarların "Cim Bom Bom" diye bağirmasindan gelmiş.
5. Bilindiği üzere, `Re Re Re Ra Ra Ra Galatasaray Galatasaray CimBomBom` tezahüratı kulüple özdeşleşmiş durumda. Bu tezahüratı takıma kazandıran eski Galatasaray futbolcusu Sabit Cinol`dur. Cinol, eğitim için gittiği Fransa`da aynı zamanda futbol oynamıştır.
Paylaş