havadurum

Futbol'da devrim gibi karar

988
FIFA Başkanı Gianni Infantino son zamanlarda tartışma konusu olan ofsayt kuralı ile ilgili açıklama yaptı. VAR kullanımına ve çizgi çekilmesine karşın tartışmalar alevlenerek devam ediyor. FIFA Başkanı Infantino, tartışmaların önüne geçmek için kuralın hücum edene avantaj sağlayacak şekilde geliştirileceğinin işaretini verdi.
Infantino "Ofsayt kuralı son 100 yılda evrim geçirdi. Ve şu an biz yine bu kuralı tartışıyoruz. Aslında bu tartışmayı VAR yüzünden yapmıyoruz.
Hücum futbolunu geliştirmek için yapıyoruz. Zaten ofsaytın evrimi de bu şekilde oldu. Kıl payı ofsaytın kaldırılmasının bu konuda faydası olabilir" dedi.
 
Türkiye Ligi`nde en güncel örnek...
Galatasaray ile Hatayspor arasında oynanan maçta Kerem Aktürkoğlu`nun attığı gol sosyal medyada tartışma yarattı. Futbolcunun attığı gole yardımcı hakem bayrak kaldırdı. Ancak; VAR incelemesinin ardından gol geçerli sayıldı. Pozisyonda çizgi de çizilmesine karşın sosyal medyada futbolseverler güvensizlik yaşadıklarını belirtti.
 
VAR kaldırılacak mı?
Türkiye`de bazı eski hakemler, `VAR kaldırılsın` görüşünü belirtmişti. Ayrıca Premier Lig`de Liverpool forması giyen Jordan Henderson ile Aston Villa`dan Jack Grealish de benzer bir görüşü ortaya koymuştu. Infantino, VAR`ın kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda da net bir mesaj verdi.
 
"20 yıl değil, 2 yıldır hayatımızda"
Gianni Infantino bu konuyla ilgili olarak, "VAR`ın futbola zarar verdiğini düşünmüyorum. Yararı olan noktaları bence daha fazla. Bu teknoloji hayatımıza gireli 20 yıl değil, sadece 2 yıl oldu. Yanlış kararların çoğu deneyim eksikliğinden kaynaklanıyor" açıklamasını yaparak, teknolojinin futbolda olması gerektiğini vurguladı. 
(Haber Merkezi)

 

Paylaş