Futbol tarihinde unutulmaz olaylar

677

 

 
HAZARD TOP TOPLAYICIYI TEKMELEDİ
Chelsea ile Swansea City arasında oynanacak maçtan önce Galler ekibi yöneticilerinden birinin oğlu olan Charlie Morgan, "Top toplayıcılarının kralı, son gösterisini yapacak." Tweet`i atmıştı. 12 yaşından beri bu "mesleği" yapan Morgan, Belçikalı Eden Hazard`la anlaşmazlık yaşamış ve yıldız futbolcudan tekme yemişti. Hazard, “Ben ona değil, topa vurdum. Çocuk soyunma odasına geldi ve aramızda konuştuk. İkimiz de özür diledik ve olay kapandı. Yine de üzgünüm.” sözleriyle olayı kapatmaya çalışsa da bu olay hafızalara kazınmıştı...
 
GOL SEVİNCİNDE YEDEK KULÜBESİNİ KAFA ATARAK PARÇALAMAK!
Yeşil sahalar birçok gol sevincine şahit oldu. Roger Milla`nın gol sevinci hala jenerikleri süslerken Robbie Fowler`ınkisi de tarihteki yerini aldı. Ancak İtalyan futbolcu Jacopo Violani, gol sevinci olayını başka bir seviyeye taşıdı... Poncitelli ile Riolo Terme arasında oynanan karşılaşmada rakip fileleri havalandıran futbolcu, 30 metrelik koşusu sırasında takım arkadaşlarını görmezden geldi, yedek kulübesine kafa attı! Kafasıyla yedek kulübesinin bir yanını parçalayan Violani, kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı...
 
RIJKAARD`IN DÜNYA KUPASI`NDAKİ TÜKÜRÜĞÜ!
Pablo Picasso`nun "Eğer tükürürsem bu harika bir sanat eseri olur. Tükürüğümü alıp çerçeveletebilirler" sözünü bilmeyen yoktur... Frank Rijkaard da ünlü sanatçıdan etkilenmiş olacak ki bunu Dünya Kupası`nda oynanan Batı Almanya karşılaşmasında Rudi Völler üzerinde denemişti! Guardian muhabiri Barry Glendenning, bu olayı şöyle özetliyor: "Rijkaard bu kadar büyük bir futbolcu olmasaydı, lakabı kesinlikle `lama` olurdu..." Hollandalı yıldız, bu `sanat eseri` girişimi sonrasında kırmızı kart görmüştü...
 
DJIEHOUA`NIN 10 SANİYEDE KIRMIZI KART GÖRMESİ...
Serge Djiehoua`yı kalın bacakları ve güçlü fiziğiyle tanıyoruz. Peki onun tarihe geçmiş bir futbolcu olmasından kaçımızın haberi var? Ülkemizde Antalyaspor başta olmak üzere birçok kulüpte top koşturan Fildişi Sahilli oyuncu, 2013-14 sezonunda Yunanistan 2. Ligi`ne transfer olmuştu. Glyfada ile Olympiacos Volou maçında oyuna 82. dakikada giren Djiehoua, 7 saniye sonra Athanasios Pindonis`e sert bir faul yapmış ve 10 saniye sonra tarihin en erken kırmızı kartlarından birini görmüştü. 
 
PEPE VS. CASQUERO
Bu yazdan itibaren Beşiktaş formasıyla izleyeceğimiz Pepe`yi agresif bir futbolcu olarak tanıyoruz. Genel algının aksine kariyerinde sadece 11 kez kırmızı kart görmüş bir oyuncu. Son kırmızı kartını ise 2011-2012 sezonunda görmüştü. Ancak bunlar arasında biri var ki gündemi uzun süre meşgul etmişti. 2009 yılında oynanan Madrid derbisinde Getafe`yi ağırlayan Real Madrid`de Portekizli yıldız bir pozisyonda yerde kalan Javi Casquero`yu tekmelemiş ve 87. dakikada oyundan atılmıştı. Tecrübeli yıldız maç sonunda "Kendimi tutamadım, özür dilerim." dese de 10 maçlık ceza almaktan kurtulamamıştı!
 
ZIDANE`IN MATERAZZI`YE KAFASI...
Fransa`nın efsanevi oyuncularından Zidane, 2006 Dünya Kupası sonrasında futbolu bırakacağını açıklamıştı. Ancak kimse ondan bu derecede etkili bir son beklemiyordu! Turnuvada müthiş bir futbol oynayarak Fransa`yı finale kadar taşıyan efsane futbolcu, kariyerini muhteşem bir sonla bitirmeye çok yaklaşmıştı. İtalya ile karşılaşan Fransa`da uzatmaların 18. dakikası oynanırken Zidane, Marco Materazzi`ye kafa atmış ve kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı. İkili yıllar sonra bir Real Madrid maçında karşılaşmış ve otelde barışmışlardı.
 
TANRI`NIN ELİ
Diego Maradona`nın 1986`da bir görevi vardı: Ününü ve yeteneğini dünya geneline yaymak! İyi de başlamıştı. Arjantin, yıldızının etkili futboluyla zorlanmadan çeyrek finale kadar çıkmıştı. Burada ise devreye Tanrı girdi! Maç boyunca birçok kez sert faullerle yerde kalan Maradona, artık sahne almanın vakti geldiğini düşünmüştü ki ceza sahasına kadar driblingle ilerleyerek pasını verdi. Top, rakipten kaleciye doğru giderken kısa boylu yıldız araya girdi ve topu kalecinin üzerinden aşırtarak Arjantin`i yarı finale çıkardı. İngilizlerin golün elle atıldığına yönelik itirazları sonucu değiştirmezken Maradona tarihe geçecek sözü söylemişti: "Topu yönlendiren benim değil, Tanrı`nın eliydi!"
 
SUAREZ KURTARDI, GYAN KAÇIRDI!
2010 Dünya Kupası`nın iki sempatik takımı olan Gana ile Uruguay, çeyrek finalde karşılaşmıştı. Maçın normal süresi 1-1 bitince uzatma dakikalarına geçilmiş ve Gana, öne geçmeye çok yaklaşmıştı. Kaleci Muslera`nın engel olamadığı vuruşu çıkarmak Luis Suarez`e düşmüştü. Daha sonra golleriyle olduğu kadar ısırıkları ve tekmeleriyle hafızalara kazınacak Suarez, o pozisyonda ellerini kullanarak oyun dışında kalsa da Urugay`ın kaderini değiştirmişti. Kazanılan penaltı sonrasında topun başına geçen Asamoah Gyan, penaltı vuruşundan yararlanamamış ve maç seri penaltılara gitmişti. Uruguay penaltılar sonunda maçı 4-2`lik skorla kazanarak yarı finale yükselen taraf oldu.
Paylaş