Futbol sekteye uğradı...

724

 Fransa Ligi

Fransa 1. ve 2. futbol liglerinde maçları, yeni tip koronavirüs nedeniyle 15 Nisan`a kadar seyircisiz oynanacak.
 
Almanya Ligi
Almanya Birinci Futbol Ligi`nin (Bundesliga) 26. haftasında 14 Mart Cumartesi günü Borussia Dortmund ile Schalke 04 arasındaki Ruhr derbisi, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle seyircisiz oynanacak. 
Bundesliga`nın 26. haftasında 16 Mart Pazartesi günü Werder Bremen ile Bayer Leverkusen arasındaki karşılaşmanın da seyircisiz oynanacağı aktarıldı.
Wolfsburg Kulübünden yapılan açıklamada da UEFA Avrupa Ligi`nde 12 Mart Perşembe günü Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile oynanacak karşılaşmaya koronavirüs sebebiyle seyircilerin alınmayacağı ifade edildi.
Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri play-off turunda Slovakya ile İrlanda Cumhuriyeti arasında 26 Mart`ta yapılacak karşılaşma, seyircisiz oynanacak
 A Milli Futbol Takımı`nın 27 Mart`ta Slovenya`ya konuk olacağı hazırlık karşılaşması, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynananacak.
 
Premier Ligi 
LASK ile Manchester United arasındaki UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçı, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz oynanacak
Katalonya özerk hükümeti ile Barcelona Kulübü yetkilileri arasında bu sabah yapılan toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Nou Camp Stadı`ndaki Barcelona-Napoli maçının seyircisiz oynanacağı duyuruldu.
İspanya Sağlık Bakanlığı, 11 Mart`ta UEFA Avrupa Ligi`nde oynanacak Sevilla-Roma karşılaşmasına da yine aynı gerekçeyle seyirci alınmaması kararı almıştı.
Bu arada La Liga yönetimi de 1. Lig ve 2. Lig karşılaşmalarının iki hafta boyunca seyircisiz oynanmasına karar verdi.
İtalya`nın ardından koronavirüsten en fazla etkilenen Avrupa`daki ikinci ülke olan İspanya`da şu ana kadar ölü sayısı 31 olarak açıklanırken, vaka sayısı ise  1200`ü geçti. 
Avusturya Futbol Federasyonu 1. futbol liginin ve 2. futbol liginin koronavirüs salgını nedeniyle 2 hafta ertelendiği belirtildi.
 
Bosna Hersek`te eğitime ara verildi
Bosna Hersek`teki iki entiteden biri olan ve ülkedeki ilk Kovid-19 vakalarının görüldüğü Sırp Cumhuriyeti`nde (RS) de tüm okullarda eğitime 21 gün ara verildi.
RS Başbakanı Radovan Miskovic, 30 Mart`a kadar halka açık tüm organizasyonların yasaklandığını belirterek, İtalya, Güney Kore ve Çin`den gelenlerin ülkeye girişlerinde sıkı tedbirler uygulanması noktasında Bosna Hersek Sınır Polisi`ne çağrıda bulundu.
Bosna Hersek Futbol Federasyonu da 2 hafta boyunca tüm futbol maçlarının seyircisiz oynanacağını açıkladı.
(Haber Merkezi)
Paylaş