Futbol sanattır!

Çünkü; Futbol sanattır; yetenek gerektirir, futbolcunun sahada tıpkı bir ressam gibi tabloya vurulan her fırça darbesi gibi davranması ve ressamın elleri niyetine ayaklarıyla hayatının en güzel tablosunu çizmesini gerektirir. futbol severin tek dileği budur.

427
Futbol sanattır; disiplin gerektirir, futbolcunun sahada tıpkı bir askerin eğitim esnasında ast ve üstlerine sergilediği saygıyı ve karşılık beklemeden akıttığı terler gibi çalışmasını gerektirir. futbol severin tek dilediği budur.
 
Futbol sanattır; çevik ve kıvraklılık gerektirir, futbolcunun sahada tıpkı ailesini doğanın kanunu gereği doyurması gereken bir puma gibi koşmasını ve avını hile yapmadan avlamasını gerektirir, hızlı koşan kazanır, mücadele eden galip gelir, futbol severin tek dilediği budur.
 
Futbol sanattır; önceden sezi gerektirir, futbolcunun sahada tıpkı bir müzisyenin hayatının bestesini yaparken bu sefer olacak, inanıyorum! diyerek ruhunu, beynini ve tüm kalbini ortaya koyup, milyonlarca kişinin beğenisine sunacağı şarkıyı adeta ayaklarıyla seslendirmesini gerektirir. Bunun için gözlerine ihtiyacı yoktur, kalbiyle yapması gerekmektedir. futbol severin tek dilediği budur.
 
Futbol sanattır; ekip çalışması gerektirir, futbolcunun sahada tıpkı yerin yüzlerce metre altında hayatını kömür çıkartarak kazanan ve akşam evine giderken iş sonunda bugünü de iyi atlattık diyerek alınlarındaki terleri silen maden çalışanlarının özverisini gerektirir. futbol severin tek dilediği budur.
 
Futbol sanattır; ahlak ve sabır gerektirir. Derleyen; Cahit Göveren
Paylaş