Futbol neden çok seviliyor?

1693

 Aitlik hissi; 

Futbolda gönül verilen takımlar size doğal olarak aitlik hissi kazandırır. Öyle ki hiç tanımadığınız bir insanla yan yana maç izlediğinizde bile sevinç anlarında ona sarılırken kendinizi bulabilirsiniz. Sadece sevinci değil, üzüntüyü de paylaşacağınız insanlar kazanabilirsiniz.
 
Tsubasa;
Efsanevi çizgi film Tsubasa, çocuk yaşta birçok insana zaten futbol sevgisini fazlasıyla aşılamıştır. Hatta büyüdüğü halde bile o bölümleri izleyen birçok futbolsever de bulunmaktadır.

Bilgisayar Oyunları;
Çocukluk döneminde sadece Tsubasa çizgi filmi değil, oynanan konsol ve bilgisayar oyunları da futbolu erken yaşlarda sevdirme konusunda önemli araçtır. FM, FIFA ve PES serisinin oyunları geniş kitlelere hitap ediyor. Tabii bu tutku çocukluk dönemiyle sınırlı kalmıyor.
Filmler;
Futbol içerikli filmler de bu oyunun güzel yanlarını net bir şekilde ortaya koyduğu zaman bağımlısı olmamanız çok düşük ihtimal. 

Rekabet;
Hayatımızın birçok alanında olduğu gibi futbolda da olmazsa olmaz detayların başında rekabet geliyor. Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti, Jose Mourinho-Pep Guardiola rekabeti veya Ronaldo-Messi rekabeti bile bu oyunda taraf olmanız için yeterli. Haliyle bir tarafından işin içine girmiş oluyorsunuz.
 
Çıkartmalar;
Bilgisayar döneminden önce çıkartmalar en zevkli uğraşların başında geliyordu. Özellikle Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası gibi önemli turnuvalar için çıkarılan albümleri doldurmak çok zevkli bir uğraştır. Turnuvalar gelip geçer de o albümler hiçbir zaman bitmez.
Süper Yıldızlar;
Dünyaca ünlü yıldız futbolcular, ortaya koydukları görsel zevkler ve saygı uyandıracak tavırlarıyla futbol tutkunu olmanızı sağlar. Messi ve Ronaldo gibi günümüzün en büyük iki süperstarının rakip ayırt etmeksizin yaptığı inanılmaz işler futbola en uzak ismi bile bu oyuna bağlar.

 Akrabalar;
Futbolun en zevkli yanlarından biri de akrabalarla maç izlemektir. Özellikle baba-oğul ilişkisinde maça gitmek geleneksel bir olgudur. 
Mahalle maçları;
Mahalle aralarında arkadaşlarla yapılan maçlar gibisi var mıdır hiç! Sürenin sınırı yoktur, taştan yapılmış kaleler ve plastik toplarla gününüzün büyük bir bölümünü keyifle geçirirsiniz. Bu da gençlik döneminde futbolu ciddi anlamda sevdiriyor.
 
Uluslar arası turnuvalar;
Kulüpler bazında UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi, ülkeler bazında ise Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası gibi organizasyonlar takımlarımızın taraftarlarının çok daha coşkuyla takip ettiği turnuvalardır. Özellikle milli maçlarda futbolla en ilgisi olmayan biri bile ay-yıldızın coşkusuyla farklı bir hale bürünür.
 
Transfer;
Futbolu size sevdiren dünyaca ünlü yıldızların gönül verdiğiniz renklere transferi takım sevginizin depreşmesini sağlar. Özellikle kötü geçen bir sezonun sonrasında yapılan büyük takviyeler adeta şifa niyetine iyi gelir. (Fenerbahçe’de olduğu  gibi)
 
 Tribün Şovları;
Tuttuğunuz takımın tribünlerinin dünyada ses getiren şovlara imza atması bile futbolu sevmek için bir neden olabilir. Ya da zevklere hitap eden besteler de bu konuda araç olabilir. Örneğin Demba Ba`yı bilmeyen birçok insan Beşiktaş taraftarının bestesiyle onu tanıdı.
 
Kaynak; Goal
Paylaş