havadurum

Futbol coşkusu...

4 kategoride süren Çanakkale yerel liglerine devam edildi. Favori takımlar kazandı...

396
Yöresel rekabetin tavan yaptığı, meşin yuvarlağın sık sık ağlarla buluştuğu müsabakalar bu kez olumlu hava ve saha koşullarında oynandı...
 
Süper Amatör Lig
12 kulübün yer aldığı Çanakkale Süper Amatör Liginde ilk 2 sırayı paylaşan lider Bigaspor’la, takipçisi Yeni Çanspor hafta sonunu açık skor farklı galibiyetlerle kapattı. Namağlup Bigaspor Yeşil Bayramiçspor’u 7-1 yendi, puanını 44’e yükseltti. Yeni Çanspor Harbişspor’u 6-0’la geçerken, 42 puana ulaştı. Formda Hastanebayırıspor Özel İdarespor’u 4-2, Biga Adaspor Geliboluspor’u 5-2 mağlup etti. Arslancaspor ile Mahmudiye Belediyespor   1-1 berabere kaldıkları merkez sentetik sahadan 1’er puanla ayrıldı. Toplam 29 golün atıldığı Süper Amatör Ligde önemli sürprizler yaşanmazsa Bigaspor ile Yeni Çanspor sezonu ilk 2 sırada tamamlayacak. Ancak, gidişat ve statü o ki, yeni sezonda Bölgesel Amatör Ligde sadece Çanakkale Süper Amatör Lig Şampiyonu yer alabilecek. Süper Amatör Lige 25-26 Şubat 2012 cumartesi – pazar günü yapılacak karşılaşmalarla devam edilecek.
 
(25-26 Şubat 2012 Cumartesi-Pazar)
Mahmudiye Bld. - Özel İdarespor
Hastanebayırıspor - Bigaspor
Yeşil Bayramiçspor - Biga Adaspor
Harbişspor  - Arslancaspor
Geliboluspor  - Kepezspor
 
1. Amatör Lig
Bu kategoride her maç bir final havası içinde geçiyor. Müsabakaların bitiminde son sırada kalan 4 takımın düşeceği gerçeği, alınan her puanı değerli kıldığı gibi, takımlar arasındaki ikili averaj sistemini de öne çıkarıyor. Kuşkusuz haftayı en karlı kapatan takımlar, aldıkları 3’er puanla Barbarosspor, Lapsekispor, Kocatepe Gençlikspor ve Tarımspor oldu. Gol düellosu şeklinde geçen maçta Ezinespor’la Saraycıkspor 3-3 berabere kaldı. Taraflar 1’er puanla yetindi. İlk 2 sırada yer alan 34 puanlı Lapsekispor’la 1 maçı eksik 33 puanlı Çan Termikspor’un yeni sezonda Çanakkale Süper Amatör Liginde oynamasına mutlak gözle bakılıyor. Yeniçiftlik ekibi Ecespor ve Ayvacık Belediyespor’un bu kategoride tutunması imkansız hale geldi. Biga Kavaklık Gençlikspor, Saraycıkspor, Barbarosspor, Kocatepe Gençlikspor, Gökçeadaspor ve Tarımspor hala daha diken üstünde. Ligde kalabilmek için canını dişine takarak mücadele veriyor.
 
(25-26 Şubat 2012 Cumartesi-Pazar)
Çan Termikspor - Tarımspor
Y.Çiftlik Ecespor - Kocatepe G.spor
Ayvacık Bld.spor - Lapsekispor
B.Kavaklık Gençlik - Ezinespor
Saraycıkspor  - Barbarosspor
(Gökçeadaspor Bay takım)
 
U-19 ve U-14 ligleri
2 grupta 15 kulübün 19 yaş futbolcuları ile katıldığı yerel U-19 liginde müthiş bir mücadele yaşanıyor. 7. ve 8. hafta maçları yapılan A grubunun zirvesinde 18’er puanlı Bozcaadaspor, Hastanebayırıspor ve Barbarosspor birbirlerini averaj farkları ile takip ediyor. B grubunda ise Bigaspor, Biga Adaspor ve Geliboluspor arasındaki yarış tüm hızıyla sürüyor.
 
11 kulübün yer aldığı ve 2 grup halinde devam eden U-14 yerel futbol liginin A grubunda tüm maçlarını kazanan 15 puanlı Hastanebayırıspor rakipsiz lider durumda. B grubunda ise 6’da 6 yapıp, 18 puan toplayan lider Bigaspor attığı 40 golle rekora koşuyor.
Paylaş