Forum AVM’nin önündeki engel kalktı!

Çanakkale’de eski Kanyak Fabrikası’nın olduğu alana kurulması planlanan Forum Alışveriş Merkezi’nin karşı karşıya olduğu engelin ortadan kalktığı öğrenildi. Firma yetkilileri daha önce “Forum Çanakkale projemizi de yasa ve yönetmeliklerin uygun gördüğü şekilde planlayıp buna uygun bir şekilde çalışmalarını sürdürmekteyiz” demişlerdi

2033
Çanakkale’de eski Kaynak Fabrikası’nın olduğu alana kurulması planlanan Forum Alışveriş Merkezi’nin karşı karşıya olduğu engelin ortadan kalktığı öğrenildi. Firma yetkilileri daha önce “Forum Çanakkale projemizi de yasa ve yönetmeliklerin uygun gördüğü şekilde planlayıp buna uygun bir şekilde çalışmalarını sürdürmekteyiz” demişlerdi.
Çanakkale’de eski Tekel Kanyak Fabrikası’nın bulunduğu alanda çalışmalarına başlayan ancak proje tanıtımının ardından beklenmedik bir engelle karşılaşan Forum Çanakkale AVM’ye müjdeli haber geldi. Sivil ve Askeri Havalimanları’nın yapım ve işletilmesini kapsayan genelge baz alınarak söz konusu yerdeki çalışmaların durdurulmasının ardından yaklaşık 6 ay sonra müjdeli haber geldi. Havaalanlarına üç bin metre mesafe içinde toplu yaşam merkezleri, okul, hastane gibi yatırımların yapılmaması yönündeki genelgenin ardından projeye geçici bir süre ara verilmişti. Konuyla ilgili olarak firma yetkilileri ise, “Kanunun gereği neyse biz onu yaparız” demişlerdi.
“Çalışmalar kaldığı yerden devam edecek”
Askeri ve sivil uçuşlar için kullanılan ve pist uzatma çalışmaları devam eden Çanakkale Havalimanı ile ilgili havaalanına üç bin metre mesafeden daha yakında olduğu için yapımı durdurulan Forum Alışveriş Merkezi’nin yaşanan krizi aştığı öğrenildi. Sivil ve Askeri Havalimanları ile ilgili yazışmalardan olumlu sonuç çıktığı öğrenilirken, Forum AVM çalışmalarının devam edeceği ileri sürüldü.
Paylaş